Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljni ulični prodavci: Tražimo da radimo za porodice

Ulični prodavci polovne robe protestovali su ispred Skupštine grada Kragujevca nezadovoljni odlukom grada da im zabrani rad kod Zelene pijace. Sutra će pred opštinu doneti svoju robu i prodavati je, a za narednu nedelju najavljuju blokadu magistralnog puta. U gradskoj upravi kažu da su obezbedili besplatne tezge za prodavce na periferiji grada.

Izvor: N1

Decenijama su Kragujevčani romske nacionalnosti prodavali korišćenu robu i uređaje, na ceradama prostrtim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na zemlji, pored centralne gradske pijace. Sada je tome kraj, jer im komunalna policija brani da tamo rade, pa pravdu traže pred opštinom.

"Tražim da mi se dodeli bar tih dva metra, kojim mogu da hranim svoju porodicu i unučadi", rekao je ulični prodavac Miljajim Gaši.

"Doći ćemo ovde, da postavimo tezge, pred opštinu. I da blokiramo put . Mi nemamo odakle da živimo", dodaje Zumrija Aljilji.

"Da nam daju ta mesta, da hranimo decu. Ne tražimo nešto van zakona. Mi tražimo sa zakon da radimo. Mi smo sirotinja", poručuje Rašit Takovi.

Predstavnik prodavaca na protestu je naglasio da gradska uprava njihov posao vidi kao ruglo u centru grada i da oni ne blokiraju

protivpožarni put.

"Naš zahtev je da ovih pedeset-šezdeset porodica rade tu gde su radili. Levo i desno od tog protivpožarnog puta, kakav je bio dogovor prvi put", kaže regionalni predsednik Romske partije Dragan Vasić.

Grad je prodavcima obezbedio mnogo bolje uslove kod Šarene pijace, sa besplatnim tezgama, ali oni tamo ne žele da odu, tvrdi

načelnik u gradskoj upravi.

"Poenta je da su ljudi ovde imali mnogo lošije uslove za prodaju i za rad nego tamo. Ovde nisu imali tezge, tamo će ih imati. Nisu imali mokre čvorove, ništa , tamo imaju sve. Da li je to bliže ili dalje ? Oni se najviše žale bliže ili dalje, pa i tamo je pijaca", navodi načelnik gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreja Ilić.

Ulični prodavci narednih dana protest pred kragugejvačkom lokalnom samoupravom nastavljaju donošenjem robe koju će tamo prodavati. Žaliće se na ugrožavanje ljudskih prava međunarodnim organizacijama i ambasadi Sjedinjenih Država u Beogradu.

Ukoliko im gradska uprava ne ispuni zahteve u roku od sedam dana, ulični prodavci blokiraće magistralni put Kragujevac-Kraljevo, u naselju Licika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Protest uličnih prodavaca, sele ih na drugu lokaciju

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018

Ulični prodavci polovne robe protestovali su ispred Skupštine grada Kragujevca nezadovoljni odlukom grada da im zabrani rad kod Zelene pijace. Sutra će pred opštinu doneti svoju robu i prodavati je, a za narednu nedelju najavljuju blokadu magistralnog puta. U gradskoj upravi kažu da su obezbedili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.