Ne radi skener u Kragujevcu, pacijente šalju u Kraljevo

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne radi skener u Kragujevcu, pacijente šalju u Kraljevo

U Kliničkom centru u Kragujevcu jedan od dva skenera ne radi zbog kvara, pa se hitni pacijenti upućuju u Kraljevo.

Foto: Guliver/Getty Images/utah778

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović rekao je agenciji Beta da očekuje da deo iz Japana za neispravan skener stigne i bude ugrađen za 10 do 12 dana.

On je rekao da se hitni pacijenti upućuju u Kraljevo na skener, a jedan broj i na druge oblike dijagnostike.

"Kvarovi skenera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se događaju, situacija nije ništa alarmantna. Ovi uređaji su stari preko 10 godina i takve intervencije su normalne", rekao je Sazdanović.

Srbija dobila prvi dnevni hospis za umiruće pacijente

On je izrazio očekivanje da će Klinički centar u Kragujevcu uz pomoć Svetske banke sredinom naredne godine dobiti novi savremeni skener.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Opet ne radi skener, pacijente šalju u drugi grad

Izvor: B92, 18.Okt.2018

U Kliničkom centru u Kragujevcu jedan od dva skenera ne radi zbog kvara, pa se hitni pacijenti upućuju u Kraljevo...Direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović rekao je agenciji Beta da očekuje da deo iz Japana za neispravan skener stigne i bude ugrađen za 10 do 12 dana. On je rekao da se hitni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.