Narodna stranka: Deset pitanja za gradonačelnika Kragujevca

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka: Deset pitanja za gradonačelnika Kragujevca

Gradski odbor Narodne stranke (NS) Kragujevac postavio je danas deset pitanja gradonačelniku na koja je dužan da odgovori građanima pred kojima, kako se navodi, svoja vrata drži "večito zatvorena".

Ova stranka u saopštenju za medije osuđuje "bahatost" prvog čoveka grada koji "umesto da bude dostupan i u službi građana, svoja vrata drži večito zatvorena".

Ocenjujući da je "krajnje vreme" da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najviši predstavnici grada Kragujevca "polože račun" svojim sugrađanima, NS je upitao gradonačelnika Radomira Nikolića koliko iznosi dug, mesečna zaduženja i transferna sredstva koje grad dobija od republičkih vlasti.

Pitanje je i zašto se ne poštuju kriterijumi za izbor direktora javnih preduzeća, uz podsećanje na slučaj Nemanje Dimitrijevića, čiji je izbor za direktora JKP "Čistoća" Viši sud u Kragujevcu ocenio kao nezakonit.

NS je upitao i zašto gradska vlast, suprotno zakonu, nijednom nije raspisala konkurs za sufinansiranje lokalnih medija i na koji način su potrošene "ogromne" subvencije za javna preduzeća.

Pitanje za gradonačelnika je zašto nije razrešen sa funkcije Ratko Tomašević, član Gradskog veća zadužen za unapređenje položaja penzionera u lokalnoj samoupravi, koji je osuđen za poresku utaju.

Među pitanjima su i ona koja se odnose na rekonstrukciju Kliničkog centra, zašto Kragujevac nije priključen na Koridor 10, nego je sada "slepo crevo", kada će Narodna biblioteka i Filološko-umetnički fakultet konačno dobiti svoju zgradu, zbog čega u planovima gradskih vlasti nema projekata o izgradnji novih osnovnih škola i vrtića i zašto se ne ulaže u sportsku infrastrukturu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Narodna stranka: Deset pitanja za gradonačelnika Kragujevca

Izvor: Danas, 04.Apr.2019

Gradski odbor Narodne stranke (NS) Kragujevac postavio je deset pitanja gradonačelniku na koja je dužan da odgovori građanima pred kojima, kako se navodi, svoja vrata drži "večito zatvorena". Članak Narodna stranka: Deset pitanja za gradonačelnika Kragujevca se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.