Najzaduženiji grad Srbije uzima novi kredit, hoće li potop?

Izvor: B92, 20.Feb.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzaduženiji grad Srbije uzima novi kredit, hoće li potop?

Kragujevac -- Gradsko veće Kragujevca odobrilo je da se Grad na ime kratkoročnog i dugoročnog zaduživanja zaduži za skoro 600 miliona dinara, saopštila je Uprava Grada.

Na ime dugoročnog zaduživanja, za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda odobreno je 350 miliona dinara, dok je 245 miliona kratkoročnog duga namenjeno finansiranju deficita tekuće likvidnosti.

Na oba zaduživanja dobijena je saglasnost nadležnih Ministarstava.

Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke o zaduživanju, usvojen juče, upućen je Skupštini grada na usvajanje.

Analize Fiskalnog saveta pokazuju da je Kragujevac najzaduženija lokalna samouprava u Srbiji. Iz tog tela su upozorili na veoma kobne posledice dugova opština i gradova u Srbiji po budžet države, ukoliko ne počne obaranje duga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najzaduženiji grad u Srbiji uzima novi kredit

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2018

Gradsko veće Kragujevca odobrilo je da se Grad zaduži za skoro 600 miliona dinara, saopštila je Uprava grada...Na ime dugoročnog zaduživanja, za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda odobreno je 350 miliona dinara, dok je 245 miliona kratkoročnog zaduživanja namenjeno finansiranju deficita...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.