NEZABELEŽENO DOSAD U SRBIJI: Zatvorenici ubuduće mogu da koriste Skajp i Viber za komunikaciju sa porodicom

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 14:21

NEZABELEŽENO DOSAD U SRBIJI: Zatvorenici ubuduće mogu da koriste Skajp i Viber za komunikaciju sa porodicom

Tablete donirala nemačka nevladina organizacija "Help"

Osuđenici u 10 kazneno-popravnih ustanova u Srbiji počeli su da koriste aplikacije Skajp i Vajber za razgovor sa članovima porodica.

Video komunikaciju, za sada, koriste osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Pančevu, Padinskoj skeli, Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, okružnim zatvorima u Beogradu i Kragujevcu, zatim štićenici u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu i KPZ za maloletnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Valjevu i osuđenice u KPZ u Požarevcu.

Za razgovore koriste tablete koje je zavodima donirala nemačka nevladina organizacija "Help", a oni u KPZ u Pančevu koriste računare.

Zaposleni u Službi za tretman od marta za osuđene sprovode pojačanu psihosocijalnu podršku ključnu za svaku stresnu situaciju, a Skajp i Vajber će im pomoći da se umanji briga za članove porodica.

Od izbijanja epidemije, osuđenicima u svim zavodima omogućeni su duži boravci na svežem vazduhu i češći telefonski kontakti sa članovima porodice.

Svest porodica i briga za bližnje doprinela je da se, od uvođenja mera, broj poseta smanji u svim zavodima, što je važno za prevenciju, navodi se u saopštenju i dodaje da su posete 12. maja, ponovo dozvoljene nakon tri meseca.

- Posete se odvijaju uz prethodno merenje temperature, prolazak kroz dezo barijere, dezinfekciju ruku i obavezno korišćenje zaštitnih maski i rukavica, a za pritvorenike i osuđenike su obezbeđeni i zaštitni viziri - navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u junu je svim zavodima u Srbiji, u cilju prevencije, obezbedila 10.000 brzih testova za detekciju antitela virusa korona.

Takođe, od 11. marta svi novoprimljeni su u zavodima izdvojeni u manjim sobama, u periodu od dve nedelje tokom kojeg su pod pojačanim zdravstvenim nadzorom i nemaju kontakte sa drugim ljudima u zavodu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.