Kuglaši Kragujevca ubedljivi protiv Kruševljana

Izvor: KGsport.info, 11.Mar.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglaši Kragujevca ubedljivi protiv Kruševljana

Kuglaši Kragujevca ostvarili su osmi trijumf u Super ligi Srbije, pošto su u svojoj kuglani bili ubedljivi u susretu sa kruševačkim Car Lazarom rezultatom 7:1.
Bodove za kragujevački tim osvojili su Marko Marinković, Aleksandar Milinković, Dragoslav Vukasnović, Vlada Đorđević i Darko Marković, dok je jedini igrački poen gostima doneo Ljubiša Zdravić, koji je bio bolji od Milana Tojagića.
Kragujevčani su oborili i veći broj čunjeva >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << (3515:3340), a najbolji individualni učinak imao je Aleksandar Milinković sa 616 oborenih čunjeva.
Dva kola pre kraja takmičenja u Super ligi Srbije, kuglaši Kragujevca zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 16 osvojenih bodova, osam manje u odnosu na trećeplasirani Metalac iz Gornjeg Milanovca.
Upravo će Milanovčani biti naredni rival kragujevačkim kuglašima u sklopu 17. kola.
MINIMALAN PORAZ KUGLAŠA PAK PROMETA
Kuglaši kragujevačkog Pak Prometa pretrpeli su minimalan poraz u 16. kolu Prve lige Srbije – Centar od ekipe Trstenika – 3:5.
U igračkim poenima rezultat je bio izjednačen (3:3), ali je presudio veći broj oborenih čunjeva od strane Trsteničana – 3249:3109.
Ekipa Pak Prometa je ovim porazom ostala bez šansi za plasman u viši rang, budući da dva kola pre kraja takmičenja zauzima treću poziciju sa pet bodova manje u odnosu na vodeći Čačak.
U sledećem, 17. kolu Kragujevčane očekuje duel sa IMR-om iz Rakovice.
KUGLAŠICE PAK PROMETA ZAVRŠILE SEZONU
Remijem sa beogradskim Pobednikom 4:4, kuglašice Pak Prometa okončale su takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Srbije – Centar na petoj poziciji.
Kragujevčanke su u meču poslednjeg 12. kola protiv lidera na tabeli i budućeg superligaša bile nadomak trijumfa, s obzirom da su imale bolji skor u igračkim poenima (4:2), ali su Beograđanke zahvaljujući većem broju oborenih čunjeva (3948:3904) uspele da izbegnu poraz.
Najbolja igračica utakmice bila je Nevena Antić iz Pobednika (529), dok je u kragujevačkom timu prednjačila Ivana Jolović sa 508 oborenih čunjeva.
Kuglašice Pak Prometa su sezonu u Prvoj ligi Srbije – Centar završile kao petoplasirane sa sedam osvojenih bodova, pet više u odnosu na poslednjeplasirani Železničar iz Pančeva.
Kragujevčanke se mogu pohvaliti time da su u svojim redovima imali igračicu sa najboljim prosekom u ligi Kristinu Trošić (548,33). Među prvih deset igračica po proseku našla se i Ivana Jolović, koja je u generalnom plasmanu zauzela treće mesto (508,38).


Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.