Izvor: Kragujevac.rs, 27.Nov.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda

Skupština grada Kragujevca donela je danas Odluku o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda kod Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od milijardu 250 miliona dinara.

Govoreći o tome šta će sve biti finansirano ovim kreditom gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da će u okviru prve tranše EDBR preneti sredstva gradu a grad JKP ''Čistoći'' za nabavku kamiona i kontejnera u iznosu od 2,5 miliona evra uz dve godine grejs perioda i rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << otplate od osam godina. Što se tiče ulaganja u infrastrukturu neće se raditi ulice po naseljima već one ulice koje će učiniti atraktivnim industrijske zone, dodao je gradonačelnik Nikolić.

''Osim ulice Dušana Đorđevića koja povezuje dva velika sela sa gradom i Dragojla Dudića koja vezuje Stanovo i Šumarice radiće se i ulice Petrovačka, koja sa ulicom Slobode treba da zaokruži buduću industrijsku zonu kod Strnih žita. Radiće se i ulice Liparska i Božidara Maslaća koje treba da industrijsku zonu Denino brdo zaokruži uključujući i izgradnju kišnog kolektora. Planirana je i izgradnja raklja kod Krsta, koji će omogućiti konačno aktiviranje servisa na toj lokaciji, a u planu je i izgradnja  mosta prema Erdeču sa pristupnim saobraćajnicama, i najverovatnije kružni tok pred ulaz u Fiat. Time će petlja kod Zvezde biti kompletirana a naselja ispod Palilula i Stanova biće konačno uvezana na ozbiljnu saobraćajnicu, što će omogućiti da građani više ne prelaze na nebezbednim prelazima'', rekao je gradonačelnik Nikolić. On je istakao i da odmah nakon što Vlada Srbije donese Zaključak a zatim i gradska Skupština, o prenosu osnivačkih prava nad Centrom za strna žita, to zemljište biće iskorićeno za novu industrijsku zonu i privlačenje novih investicija. Na nama je, rekao je Nikolić, da do tada već imamo sprovedenu infrastrukturu u toj ali i ostalim zonama. ''Sve smo posvetili privlačenju novih investicija i borbi za otvaranje novih radnih mesta i smanjenju nezaposlenosti'', zaključio je gradonačelnik Kragujevca.

Tokom popodnevnog dela sednice odbornici su usvojili Odluku o pristupanju izradi Programa razvoja sporta za period 2016-2018. godine, Odluku o davanju u zakup poslovnog prostora kao i Odluku o aktivnostima vezanim za realizaciju Ugovora o prodaji JP Radio televizija Kragujevac kojom se stavlja van snage osnivački akt ovog preduzeća. Data je i saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja za 2015.godinu i to - Gradske stambene agencije, JKP ''Čistoća'' i JKP ''Gradska groblja''. Skupština grada Kragujevca imenovala je danas diplomiranog inženjera arhitekture Aleksandra Nenkovića za glavnog gradskog urbanistu dok je za direktora JKP ''Gradska groblja'' postavljen Nikola Spasić diplomirani mašinski inženjer.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kredit za kapitalne investicije

Izvor: Šumadija Press, 28.Nov.2015, 13:43

Skupština grada Kragujevca donela je danas Odluku o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda kod Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu 1,25 milijardi dinara...Govoreći o tome šta će biti finansirano ovim kreditom gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da će u prvoj tranši...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.