Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 16:49

Kragujevčani zbrinuli sedam porodica koje su ostale bez kuće posle požara

Sedam porodica, interno raseljenih sa Kosova i Metohije, ostalo je bez krova nad glavom u požaru koji je pre pet dana zahvatio baraku u kragujevačkom naselju Aerodrom. Da nije humanih ljudi, ovih dana ne bi imali ni gde da se sklone od hladnoće.
U trošnoj kući porodice su se smestile pre dvadeset godina kada su izbegli zbog rata, u vreme požara u prostorijama je bilo pedeset osoba od čega dvadesetoro dece, samo se pretpostavlja da je uzrok nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dotrajala instalacija. Iz požara u kome je kuća izgorela do temelja svi ukućani su na sreću izašli nepovređeni.
 
"Došli su policija i vatrogasci, gasili vatru, ali sve je izgorelo do temelja, izgorelo je sve što smo imali", kaže Bekim Beriša.
A Naser Beriša: "Izašli smo bez patika, skoro goli, napolje, hladno vetar kiša, niko nije došao da pita treba li nam nešto sem komšija koji su donosili hranu za decu."
Barjamšahri Zorijani je te kobne noći bila u kući sa sedmoro dece.
"Probudili su nas dim i vatra, kada smo videli izašli smo brzo napolje, izvukli smo prvo decu. Sve nam treba, nemamo ništa od stvari, hrana, knjige za decu, nema više ništa", kaže Barjamšahri Zorijana.
Prvi komšija im je oslobodio dve sobe i pomoćnu zgradu kako bi se privremeno smestili. A svakodnevno im garderobu i hranu donose i komšije iz okolnih kuća.
"Treba im velika pomoć, izgorela su im dokumenta, lične karte, novac, oni nemaju više ništa kod sebe", navodi komšija Vučina Radojević.
Za sada im se, kako kažu, još niko iz nadležnih nije obratio. Dobri ljudi koji su spremni da pomognu su im za sada jedina nada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.