Kragujevčani ne žele političke igre sa zdravljem

Izvor: Mondo, 19.Jan.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevčani ne žele političke igre sa zdravljem

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje Kragujevac poručili su danas da neće pristati na urušavanje ugleda te ustanove i političko postavljanje novog direktora umesto Dragana Vasiljevića.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Prema njihovom mišljenju, Vasiljević je veoma uspešno vodi Institut punih pet godina.

Upravni odbor Instituta za javno zdravlje Kragujevac ranije nije izabrao Dragana Vasiljevića za direktora te ustanove, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bio jedini kandidat, a ispunjavao je sve uslove konkursa i ima podršku celog kolektiva.

Predsednica sindikata Instituta Jelena Hadžić Radisavljević je na konferenciji za medije istakla da je prilikom glasanja članova Upravnog odbora rezultat bio 3:3, zbog čega nije dobijena potrebna podrška za izbor direktora.

UO ima sedam članova, ali je ranije Vlada Srbije, na lični zahtev razrešila jednog člana.

"Danas smo svedoci pokušaja smene Dragana Vasiljevića. Na sceni je samovolja spoljnih (političkih) članova UO i gruba zloupotreba položaja, a rezultat toga je narušavanje stabilnosti i ugleda ove ustanove", rekla je Hadžić Radosavljević.

Ona je istakla da je organizovana peticija podrške aktuelnom direktoru Vasiljeviću i da je za sat vremena prikupljen 131 potpis, od ukupno 134 radnika u Institutu.

Hadžić Radisavljević je najavila da će zaposleni iskoristiti sve zakonske mogućnosti kako bi zaštitili tu ustanovu, svoja radna mesta i korisnike njihovih usluga.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.