Kragujevački vaterpolisti u dobrovoljnoj akciji dali krv

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački vaterpolisti u dobrovoljnoj akciji dali krv

Prvi tim vaterpolista Radničkog iz Kragujevca odazvao se akciji dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Crvenim krstom Kragujevac i Zavodom za transfuziju.
Mlade igrače Radničkog u ovoj akciji predvodili su direktor Jugoslav Vasović i trener Uroš Stevanović.

"Smatramo da je to naša obaveza, pravo i jedna divna stvar, da možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekome da pomognemo", rekao je Jugoslav Vasović. "Ovom prilikom pozvao bih sve građane Srbije, posebno sportiste, da daju krv. Ovakve akcije su mnogo važne, ovo je društveno odgovorno ponašanje, pomoć bližnjima. Nikada se ne zna kome će krv biti potrebna, ni kada će, ne dao Bog, nama zatrebati. To je po meni sasvim normalno i mislim da treba davati krv redovno." 
Za VK Radnički je ovo bila druga akcija, a za mnoge igrače koji su nedavno postali punoletni prvo učešće u ovom humanom činu.
"Na inicijativu kluba došli smo svi zajedno da damo krv", objasnio je mladi Uglješa Panić, igrač sa najdužim stažom u ekipi Radničkog. "Ja sam prvi put dao krv, pa mi je ovo bilo malo čudno i neobično, ali je najbitnije da smo timski učinili jedno lepo delo. Pozvao bih sve sugrađane da daju krv, jer bi na taj način nekome mogli da spasu život." 
Iz Crvenog krsta Kragujevac ističu da je ovo jedna u nizu akcija i pozivaju i ostale sugrađane da daju krv.
"Posebno nam je drago što je ova akcija sprovedena sa sportistima, jer su oni nekako najzdravija populacija", naglasila je Agata Živojinović, iz kragujevačkog Crvenog krsta. "Ovo je poruka za sve ljude da ne možemo svakoga dana da uradimo neko veliko delo, ali možemo dobro delo. Ovo je jedan od načina da pokažemo da možemo nekome da spasimo život. Ove godine smo organizovali više tih akcija, posebno u letnjem periodu, a tu praksu nastavićemo i dalje."
Ona je rekla da će se Crveni krst truditi da, u saradnji sa Transfuzijom, svim sugrađanima koji se leče omoguće kontinuitet, da uvek budu zbrinuti i da uvek ima dovoljno krvi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.