Kragujevac prvi gasi kotlarnice na ugalj i prelazi na gas

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 19:16

Kragujevac prvi gasi kotlarnice na ugalj i prelazi na gas

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je prethodno obaveštenje o javnoj nabavci usluga vezanoj za projekat daljinskog grejanja u Kragujevcu.

Kako je navedeno, Ministarstvo zaštite životne sredine iskoristiće deo prihoda od zajma EBRD za ovaj projekat, u dve tranše.

Prva tranša odnosi se na sumu od jedan do 14 milona evra za zamenu kotlova na ugalj novim kotlovima na prirodni gas, a druga podrazumeva između dva i četiri miliona evra za sanaciju deponije pepela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Procenjena ukupna vrednost projekta, kako prenosi eKapija je 18 miliona evra.

Međunarodni tender za potrebe projekta biće raspisan 31. maja i uključiće radove i konsutantske usluge.

Gašenje kotlarnica na ugalj najavile su krajem marta gradske vlasti Kragujevca, te da bi stare kotlarnice trebalo da se ugase do kraja godine, a na njihovo mesto biće instalirani najsavremeniji kotlovi koji će biti priključeni na gas.

Kako se nadaju gradske vlasti da će se uz povoljniju cenu i uslove plaćanja za priključak sve veći broj domaćinstava opredeliti za grejanje na gas.

Time bi Kragujevac postao prvi grad u Srbiji koji će ugasiti kotlarnice na ugalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.