Kragujevac, privedeni osumnjičeni za utaju poreza

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac, privedeni osumnjičeni za utaju poreza

Troje zaposlenih u kragujevačkom preduzeću "Trejd ekspres trans" privedeno je i određena im je mera zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da su utajli porez u visini od gotovo 50 miliona dinara, saznaje RTS.
Osnovno javno tužilašto u Kragujevcu odredilo je meru zadržavanja od 48 sati za osumnjičenog G. V. iz Kragujvca, odgovornog lica transportnog preduzeća "Trejd ekspres trans" d.o.o. iz Kragujevca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog krivičnog dela poreska utaja. 
Ista mera određena je i za osumnjičene K. S. i M. L. iz Kragujevca, zaposlenih u tom preduzeću.
Krivična prijava koju je podnela Poreska uprava u Kragujevcu, G. V. tereti da je, kao odgovorno lice preduzeća "Trajd ekspres trans", uz pomaganje ostale dvojice osumnjičnih, od 1. januara 2015. do kraja 2017. godine utajio porez u iznosu od 49.746.883 dinara, potvrdila je za RTS Gordana Striković, portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu.
G. V. je time naneo štetu budžetu Republike Srbije i to po osnovu poreza na dobit pravnih lica, poreza na zarade i pripadajućih doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.
"Troje osumnjičenih saslušani su u vezi sa krivičnim delima za koja se terete, a Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu nastavlja da preduzima mere u pravcu krivičnog gonjenja i daljeg prikupljanja dokaza protiv osumnjičenih", rekla je Strikovićeva.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.