Izvor: Kragujevac.rs, 08.Nov.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac osniva Službu budžetske inspekcije

Gradsko veće donelo je odluku o osnivanju Službe budžetske inspekcije grada Kragujevca, kojom se uređuje njen rad, ovlašćenja kao i druga pitanja od značaja za obavljanje poslova.

Služba je nadležna za sprovođenje inspekcije nad direktnim i indirektnim korisnicima sredstava budžeta grada Kragujevca, javnim preduzećima osnovanim od strane Grada, pravnim licima osnovanim od strane tih javnih preduzeća, pravnim licima nad kojima Grad ima direktnu ili indirektnu kontrolu nad više >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << od 50 posto kapitala ili više od 50 odsto glasova u upravnom odboru. Budžetska inspekcija vršiće kontrolu i nad drugim pravnim licima u kojima javna sredstva čine više od 50 procenata ukupnog prihoda, pravnim licima i drugim subjektima kojima su direktno ili indirektno doznačena sredstva Grada za određenu namenu, pravnim licima i drugim subjektima koji su učesnici u poslu koji je predmet kontrole i subjektima koji koriste sredstva Grada po osnovu zaduživanja, subvencija, ostale državne pomoći u bilo kom obliku, donacija, dotacija i dr.

Služba vrši kontrolu poslovnih knjiga, izveštaja, evidencija i druge dokumentacije kod korisnika budžetskih sredstava, organizacija, preduzeća, pravnih lica i drugih subjekata, kako bi utvrdila da li su sredstva namenski i zakonito korišćena. Službom rukovodi glavni budžetski isnpektor, koga  raspređuje gradonačelnik. Za rad Službe i svoj rad glavni budžetski inspektor odgovara gradonačelniku i Gradskom veću.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj za pokretanje otvorenog postupka javne nabavke za realizaciju Projekta unapređenja energetske efikasnosti u OŠ “Stanislav Sremčević“, koji zajednički finansiraju grad Kragujevac i Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sednici su prihvaćeni izveštaji o radu predškolskih ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ za radnu 2015/16. godinu i data saglasnost na godišnje planove rada tih ustanova za 2016/17. godinu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kragujevac dobija budžetsku inspekciju

Izvor: Blic, 08.Nov.2016

Gradsko veće u Kragujevcu danas je donelo odluku o osnivanju Službe budžetske inspekcije koja će biti nadležna za kontrolu trošenja sredstava u preduzećima i ustanovama koje su direktni ili indirektni korisnici gradskog budžeta...Služba će imati pristup svim dokumenima, izveštajima, informacijama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.