Kragujevac, hapšenja zbog utaje poreza od 50 miliona dinara

Izvor: RTS, 12.Dec.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac, hapšenja zbog utaje poreza od 50 miliona dinara

Po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Kragujevcu, nakon provere privrednog subjekta iz Kragujevca zbog utaje poreza od 50,3 miliona dinara uhapšeno je dvoje osumnjičenih, dok je za trećim raspisana potraga, saopštila je Poreska uprava.
Sumnja se da je odgovorno lice privrednog subjekta je tokom 2016. i 2017. godine, uz pomoć još dvoje osumnjičenih, izvršilo krivično delo poreske utaje čime je oštetio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budžet Republike Srbije za više od 50,3 miliona dinara.
U saopštenju Poreske uprave se precizira da se osumnjičeni tereti da je prodao "na crno" oko 6.000 kubika betona, kao i 6.700 kubika drugog građevinskog materijala u vrednosti od oko 46 miliona dinara.
Zatim je, kako se dodaje u saopštenju, postavljanjem oglasa na sajtu Polovni automobili, prodao "na crno" motorna vozila fizičkim licima u vrednosti od 46,3 miliona dinara, a kupcima je izdao lažne račune drugih privrednih društava.
Prihod koji je ostvario, zadržao je za sopstvene potrebe umesto da ih prikaže u svojim poslovnim knjigama i na taj način je izbegao plaćanje PDV-a, poreza po odbitku i poreza na dobit pravnih lica, navodi Poreska uprava.
Osumnjičenim licima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, u kom roku će uz krivičnu prijavu biti privedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HAPŠENJE ZBOG POREZA Oštetili državu za oko 50 MILIONA DINARA, traga se za još jednim počiniocem

Izvor: Blic, 12.Dec.2018

Po nalogu Osnovnog javnog tužioca u Kragujevcu, nakon provere privrednog subjekta iz Kragujevca zbog utaje poreza od 50,3 miliona dinara uhapšeno je dvoje osumnjičenih, dok je za trećim raspisana potraga, saopštila je danas Poreska uprava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.