Kragujevac dobio prvo sintetičko klizalište, u planu osnivanje hokejaškog kluba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac dobio prvo sintetičko klizalište, u planu osnivanje hokejaškog kluba

Prvo sintetičko klizalište koje će raditi tokom cele godine otvoreno je u Kragujevcu. U planu je i razvoj sportova na ledu pa će mališani iz Kragujevca moći da upišu školu klizanja, ali i da treniraju hokej u prvom hokejaškom klubu u Šumadiji.

U Kragujevcu je otvoreno prvo sintetičko klizalište u Srbiji koje će raditi cele godine. Interesovanje za sportovima na ledu je veliko među Kragujevčanima kojima je kilzalište nedostajalo poslednjih godina.

Iz Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je stigao i dvadesetpetogodišnji Juri Petrik koji je u klubu CSKA Moskva trenirao hokej i u isto vreme bio trener juniorima .

"Bavio sam se hokejom. ali sam završio svoju karijeru. Nakon toga sam trenirao decu u Rusiji a ovde hoćemo da napravimo i kampove kako bi došle ruske ekipe. Ovo je zaista dobra ideja i odlično je za razvoj sporta kako za Kragujevac tako i za celu Srbiju", rekao je juri.

Nakon deset godina provedenih u Rusiji, Željko Božović vlasnik sintetičkog klizališta, vratio se u Kragujevac sa idejom da napravi školu klizanja i hokejaški klub.

"Nema razlike nego mi nismo naučili da klizamo po plastici i onda prvi put kada ljudi dođu bude neobično ali nakon par dolaženja brzo se naviknu i sve bude u redu. Klizališe će raditi i na plus 40 i na minus 40", naglasio je Božović.

Sintetička klizališta u Rusiji su česta pojava. Kragujevac će po prvi put dobiti hokejaški klub a razvoj ovog sporta u Šumadiji započeće letnjim kampom i utakmicama sa decom iz Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.