Kragujevac: Studenti prava traže da se reše pitanja nastave, visine školarine i bodova

Izvor: Beta, 04.Sep.2020, 15:12

Kragujevac: Studenti prava traže da se reše pitanja nastave, visine školarine i bodova

Studentska asocijacija Pravnog fakulteta u Kragujevcu zatražila je danas od rektora Univerziteta da se reši pitanje načina izvodjenja nastave, broja potrebnih bodova i visine školarine u okolnostima epidemije korona virusa.Od rektora Univerziteta se traži da on i svi profesora stanu uz svoje studente i zauzmu "jasan i nedvosmislen stav" o tim pitanjima.U Studentskoj asocijacija Pravnog fakulteta smatraju ključnim da se smanji broj potrebnih bodova za upis naredne godine uz finansiranje iz budžeta sa 48 na 42. Traže i da ne postoji uslov u bodovima za upis sledeće studentske godine.Studentska asocijacija Pravnog fakulteta je ocenila da uslovi u redovnim okolnostima ne mogu biti predvidjeni i ove godine."Online nastava nije zamena za redovnu nastavu i nikako ne pruža studentima ono što pružaju predavanja na fakultetu. Ukoliko neko smatra da je online nastava ono što je i nastava koja se organizuje u amfiteatru, zbog čega uopšte profesori i drže predavanja i da li će ikada više predavanja na fakultetima biti organizovana ili će se sve svoditi na online nastavu", navela je asocijacija.Dodaje se da preporuke Ministarstva prosvete o smanjenju ispitne materije za 20 posto nisu prihvaćene od svih profesora, a ono što predstavlja još veći problem jeste da su kriterijumi kod pojedinih profesora ...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kragujevac: Studenti prava traže da se reše pitanja nastave, visine školarine i bodova

Izvor: Danas, 04.Sep.2020

Studentska asocijacija Pravnog fakulteta u Kragujevcu zatražila je danas od rektora Univerziteta da se reši pitanje načina izvođenja nastave, broja potrebnih bodova i visine školarine u okolnostima epidemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.