Kragujevac: Dr Nenad Filipović nije izabran za rektora

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Dr Nenad Filipović nije izabran za rektora

Na tajnom glasanju, Savet Univerziteta u Kragujevcu nije podržao izbor profesora doktora Nenada Filipovića za rektora. On obavlja funkciju v. d. rektora i njegov šestomesečni mandat ističe krajem decembra.
Savet Univerziteta nije podržao izbor profesora doktora Nenada Filipovića za rektora Univerziteta u Kragujevca. 

Na tajnom glasanju, kako nezvanično saznajemo, od 20 prisutnih članova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saveta, Filipovića je podržalo osam, dok je dvanaest listića bilo nevažećih.
Profesor doktor Nenad Filipović, obavlja funkciju v.d. rektora i njegov šestomesečni mandat, ističe krajem decembra. Bio je jedini kandidat, kojeg je predložilo 11 od 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.
U saopštenju za javnost, predsednik Saveta univerziteta, profesor doktor Milan Kolarević navodi, da će u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju, Savet na prvoj narednoj sednici „preduzeti aktivnnosti, u cilju obezbeđivanja nesmetanog rada Univerziteta u Kragujevcu”.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.