Košarkaši od sjaja do očaja i konačno poraza

Izvor: KGsport.info, 08.Apr.2012, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši od sjaja do očaja i konačno poraza

Košarkaši Radničkog poraženi su od još jedne ekipe iz naše Super lige. Posle BKK Radničkog, skalp kragujevačkom imenjaku skinuo je i Radnički FMP rezultatom 89 : 82 ( 15:27, 33:15, 20:29, 21:11 ). Kao što se i iz samog rezultata po četvrtinama vidi, Kragujevčani su neshvatljivo loše odigrali drugu i četvrtu četvrtinu, i iako su fantastično otvorili utakmicu, na kraju su ostali praznih šaka.
Na početku meča ništa nije govorilo da će ishod biti ovakav. Učinilo se >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << da je Radnički dobio veliku injekciju samopouzdanja posle pobede nad Partizanom u Jezeru u prethodnom meču. Sve je funkcionisalo besprekorno, a figura koja je u svakom smislu obeležila prvu četvrtinu bio je Dejvid Sajmon. MVP ABA lige, koji u našoj KLS do sada nije pružio očekivane partije, prosto se igrao sa košarkašima FMPa, ubacivši im za 10 minuta neverovatnih 18 poena, bez ijednog promašaja. Radnički je tako prvu četvrtinu rešio sa velikih 12 poena prednosti.
Očekivalo se da Kragujevčani nastave u tom ritmu, ali neke izmene koje je, kasnije će se ispostaviti, nerezonski izvršio Miroslav Nikolić, skupo su koštale Radnički. Umesto startera na ovom meču Nešovića koji je jako dobro onemogućavao prodore bekova FMPa svojom agresivnom odbranom, uveo je Markovića, dok je razigranog Sajmona u 13. minutu zamenio Dača Mijatović. Od tog trenutka kola kreću nizbrdo, prednost se topi, a trener gostiju, ne želeći da prizna grešku, ne vrši izmene i ne traži tajmaut. Od 17:30 u 12. minutu meča FMP je poveo poenima Smiljanića koji se razigrao u 17. minutu, i to rezultatom 35:34. Za samo 3 minuta košarkaši Radničkog su dopustili seriju 18:4, dok je njihov trener sa klupe samo nemo posmatrao šta se dešava. Do kraja poluvremena FMP je povećao prednost na 6 razlike, i otišao na odmor rezultatom 48:42. Neverovatno je bilo 18 Sajmonovih poena u prvoj deonici bez promašaja, ali je još neverovatnije bilo 33 poena FMPa u drugoj četvrtini, od čega su preko 20 postigli polaganjima bekovi domaćih, na prvom mestu Smiljanić i Dimić.
Drugo poluvreme Kragujevčani su počeli angažovano, kako su počeli i meč, i vrlo brzo ponovo prešli u vođstvo. Zaustavili su šetkanje domaćih kroz reket, stegli odbranu, što je rezultiralo sa dosta izgubljenih lopti FMPa i lakim poenima iz kontre. Proradio je i Skot u napadu, tako da je Radnički ubedjivo rešio treću deonicu u svoju korist rezultatom 29:20. Početak poslednje deonice bio je u tom stilu, i činilo se da će favorizovani gosti lagano privesti utakmicu kraju. Ipak, FMP je načinio još jednu veliku seriju, i od 69:74 za samo 2 minuta došao do 80:76, a gostujući trener je ponovo bio samo nemi svedok ponovnog gubljenja utakmice iz ruku njegovog tima. Ipak, konačno je Nikolić zatražio tajmaut koji je urodio plodom, i Radnički je serijom 5:0 ponovo poveo na 4 minuta do kraja.
Od tog trenutka sve je bilo u znaku FMPa. Miljan Pavković, koji očigledno nema snage da igra protiv agresivnih ekipa svih 40 minuta srljao je iz jedne greške u drugu, dok je Nešović, koji je dosta dobrog danas uradio i u napadu i u odbrani, sedeo na klupi. Ništa nije polazilo za rukom košarkašima Radničkog, koji su u poslednjih 4 minuta dozvolili seriju 9:1, i tako doživeli još jedan neočekivan i težak poraz.
Dvorana u Železniku.
Gledalaca: 200.
Sudije: Nešković, Obrknežević i Mažić.
Osvojene lopte: Radnički FMP 10, Radnički 8.
Izgubljene lopte:Radnički FMP 10, Radnički 22.
Asistencije: Radnički FMP 15, Radnički 19.
Lične greške: Radnički FMP 21, Radnički 23.
RADNIČKI FMP: Đokić 14, Đuran, Ognjenović, Stamenković 6, Milovanović 9, Vasilić 2, Silađi, Tubak 5, Smiljanić 23, Dimić 22, Džaković 4, Stojadinović 4.
RADNIČKI: Pavković 6, Sinovec 3, Sajmon 27, Marković 2, Birčević, Nešović 6, Bratić 3, Marjanović, Skot 22, Mijatović 4, Stojačić, Bakić 9.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.