Koridori zaobilaze Kragujevac i Fijat

Izvor: B92, 04.Jun.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridori zaobilaze Kragujevac i Fijat

Grad u kome posluje "Fijat“, najveći sprski izvoznik, nedavno je izostavljen i iz mreže puteva i pruga zapadnog Balkana, piše Politka.

Na sastanku u Prištini, kome su prisustvovali ministri Ivica Dačić i Zorana Mihajlović, usvojen je strateški plan infrastrukturnog razvoja Zapadnog Balkana do 2030, ali se Kragujevac uopšte ne pominje.

Ako se nešto ne promeni, Kragujevac bi mogao da doživi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudbinu neke zabiti. Pogotovo ako Fijat zbog neispunjenih infrastrukturnih obaveza države ne digne sidro i napusti grad.

Kragujevačke vlasti "presavile su tabak“ i traže objašnjenje.

Podsetimo, obaveze Vlade Srbije koje je trebalo da budu ispunjene su dve obilaznice oko Kragujevca, put ka Batočini, pruga Lapovo–Kraljevo.

Radovi na drugoj traci magistralnog puta ka Batočini, koji Kragujevac treba da poveže sa Koridorom 10, počeli su oktobra 2004. Godišnje se, prema ranijem pisanju medija, gradilo, svega oko 1,2 kilometra puta na kojem "Fijat” insistira još od 29. septembra 2008, kada su Vlada Srbije i ovaj proizvođač automobila sklopili ugovor o osnivanju zajedničkog preduzeća.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koridori obilaze Kragujevac

Izvor: Politika, 05.Jun.2015, 08:20

Gradu u kome posluje „Fijat-Krajsler”, najveći srpski izvoznik, država je u svojim strateškim dokumentima dodelila drugorazrednu ulogu, a nedavno je izostavljen i iz mreže puteva i pruga zapadnog Balkana..Kragujevac – Zadnja pošta: Kragujevac. Ovako bi vojnici iz ovog grada uskoro mogli da...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.