Komunalna policija opet sprečila prodaju polovne robe na pijaci u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna policija opet sprečila prodaju polovne robe na pijaci u Kragujevcu

Komunalna inspekcija danas ponovo nije dozvolila grupi prodavaca polovne robe da trguju na Zelenoj pijaci u Kragujevcu zbog čega će prodavci morati da radikalizuju proteste, rekao je za agenciju Beta predstavnik Romske partije Dragan Vasić.

On je objasnio da su prodavci hteli da nastave prodaju na mestima koja su im pre nekoliko dana predložena iz Gradskih tržnica, pošto im više nije dozvoljena prodaja na starom mestu zbog obeleženog protivpožarnog puta.

"Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tržnica su nam rekli da ima po dvadesetak mesta za prodavce u blizini WC-a na pijaci i tamo u jednom ćošku, ali danas nam ni tu nisu dozvolili komunalci. Kažu da nemaju nikakvu informaciju da nam je tu odobrena prodaja", rekao je Vasić.

Vasić je agenciji Beta rekao da su ljudi očajni i da im ništa drugo ne preostaje nego da radikalizuju protest.

"Ići ćemo na blokadu puta, da napravimo kolaps u gradu, pa neka onda vide šta će", obasnio je Vasić.

Oko 60 Roma koji nekoliko godina prodaju stare stvari na "betonu" kod Zelene pijace protestovalo je prošle sedmice ispred gradske Skupštine, jer su im nadležni zabranili da na dosadašnji način prodaju staru robu na Zelenoj pijaci.

Načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreja Ilić je rekao agenciji Beta da je stav lokalnih vlasti ostao nepromenjen, odnosno prodavcima polovne robe je rečeno da moraju da "legalizuju svoj rad".

"Oni mogu da legalizuju svoj rad zakupom tezgi na Zelenoj ili Šarenoj pijaci i to je naš konačan stav", rekao je Ilić.

On je dodao da prodavci sada pokušavaju da nađu neki "svoj put" da nastave sa starim načinom prodaje i demantovao da je neko iz Gradskih tržnica ponudio prodavcima da nastave da rade kao do sada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo sprečena prodaja polovne robe na pijaci u Kragujevcu

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018

Komunalna inspekcija ponovo nije dozvolila grupi prodavaca polovne robe da trguju na Zelenoj pijaci u Kragujevcu zbog čega će prodavci morati da radikalizuju proteste, rekao je za agenciju Beta predstavnik Romske partije Dragan Vasić...On je objasnio da su prodavci hteli da nastave prodaju na mestima...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.