Izvor: RTS, 26.Nov.2022, 17:00

Koji gradovi su bili najzagađeniji prošle godine

U Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i u još 16 gradova i opština u Srbiji prošle godine vazduh je bio treće kategorije, odnosno prekomerno zagađen, navodi se u Godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha koji je objavila Agencija za zaštitu životne sredine.
Beogradski vazduh takvu ocenu je dobio zbog prekoračenja graničnih vrednosti suspendovanih čestica PM10 i PM 2,5, kao i NO2.
U Nišu su problem koncentracije suspendovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čestica obe kategorije, kao i u Pančevu, Užicu, Smederevu, Kosjeriću, Valjevu, Novom Pazaru i Subotici.
Borski vazduh je prekomerno zagađen zbog prekoračenja graničnih vrednosti SO2, a novosadski samo zbog čestica PM10.
Prekoračenja PM10 su razlog zagađenosti vazduha u Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Čačku, Zaječaru, Paraćinu, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Zrenjaninu.
Kako se navodi u ostalim delovima Srbije vazduh je bio prve kategorije, odnosno čist ili neznatno zagađen.
Agencija navodi da je ocena kvaliteta vazduha u 2021. godini data na osnovu rezultata merenja zagađujućih materija dobijenih monitoringom u državnim i lokalnim mrežama.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Subotica,   Bor

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.