Kinezi će u Kragujevcu do 2023. godine zaposliti 800 radnika

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 14:18

Kinezi će u Kragujevcu do 2023. godine zaposliti 800 radnika

Kragujevac -- Kineska fabrika za proizvodnju delova za automobilske enterijere Janfeng u Kragujevcu planira da do kraja 2023. godine zaposli 800 ljudi.

Kineska fabrika za proizvodnju delova za automobilske enterijere Janfeng u Kragujevcu planira da do kraja 2023. godine zaposli 800 ljudi.

Fabrika proizvodi delove za svetski poznate modele vozila, a tu kompaniju posetio je gradonačelnik Kragujevca Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dašić kako bi se upoznao sa poslovanjem kompanije, rezultatima i budućim planovima. Kompanija Janfeng dizajnira, razvija i proizvodi komponente enterijera za sve proizvođače automobila.

Na sastanku s rukovodstvom rečeno je da se poslovanje odvija u skladu s Planom poslovanja, prema kome do kraja 2023. godine treba da bude zaposleno 800 ljudi.

Gradonačelnik Dašić ocenio je da su kompanije poput Janfenga strateški partner grada Kragujevca i da je cilj gradske vlasti da saradjuje sa ovakvim kompanijama zbog privrednog razvoja Grada, s obzirom da broj zaposlenih direktno utiče na gradski budžet zbog poreza na zarade koji se vraća, a što je osnovni prihod grada.

"Što je više zaposlenih, to je bolji servis prema građanima, i bolji ambijent za poslovanje novih kompanija. Ova kompanija zapošljava Kragujevčane, kako u proizvodnji tako i u menadžmentu, ljude koji su obrazovani, radni i marljivi, i to je ono što nas preporučuje uvek i čini interesantnim mestom za ulaganje", poručio je Dašić.

Fabrika u Kragujevcu se prostire na 25.000 metara kvadratnih na parceli od oko pet hektara s mogućnošću proširenja. Nalazi se u Slobodnoj zoni "Šumadija", na ulazu u Grad iz pravca Batočine.

Obim investicije prošle godine bio je oko 40 miliona evra, od čega je 10 miliona uloženo u opremu.

Direktor fabrike Janfeng u Kragujevcu Milan Radović kaže da je poseta gradonačelnika dokaz da kompanija Janfeng nastavlja saradnju sa Gradom i institucijama države Srbije.

"Poslujemo od novembra 2019. godine i mogu reći da kompanija Janfeng koristi sve benefite koje Kragujevac nudi. Zaposleni u kompaniji Janfeng su stanovnici Kragujevca, što ne znači da drugi nisu dobrodošli, već je pokazatelj toga koliko prednosti grad Kragujevac ima kao univerzitetski i industrijski centar", rekao je Radović.

Kineska kompanija Janfeng Automotiv Interiors sa sedištem u Šangaju, a evropskim sedištem u Nemačkoj, kompanija ima preko 240 lokacija i više od 55.000 zaposlenih širom sveta.

Kragujevac je Janfengova najnovija fabrika u Evropi, osnovana prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.