Joakimovi dani zbog korone na RTV Kragujevac, a na repertoaru i predstava iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2020, 08:47

"Joakimovi dani" zbog korone na RTV Kragujevac, a na repertoaru i predstava iz Niša

Zbog pandemije virusa korona “Joakimovi dani”, pozorišna smotra koja se održava već 11 godina, “preselili” su se na RTV Kragujevac gde se emituju snimci. U petak, 29. maja od 20 sati na programu i repertoaru je Devetstopetnaesta, tragedija jednog naroda niškog Narodnog pozorišta.

I ove godine, u otežanim uslovima, na festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji je počeo još 19. maja učestvuje 6 predstava: Sumnjivo lice (Narodno pozorište Sombor), Radnička hronika (Narodno pozorište Republike Srpske), Ne igraj na Engleze (Beogradsko dramsko pozorište), Profesionalac (Kraljevačko pozorište) i Ženidba i udadba, predstava kragujevačkog teatra.

Drama koja je premijerno izvedena na daskama niškog Pozorišta, a nastala u saradnji sa kolegama iz Kruševca i CZK “Vuk Karadžić” iz Loznice, biće emitovana u petak.

Narodno pozorište Niš učestvuje sa predstavom Devetstopetnaesta, tragedija jednog naroda u produkciji sa Kruševačkim pozorištem i CZK "Vuk Karadžić" iz Loznice i ta predstava će biti emitovana u petak, 29. maja, sa početkom u 20 časova - kažu organizatori.

RTV Kragujevac dostupan je gledaocima u celoj Srbiji preko kablovskih operatera SBB, MTS i Supernova.

Premijere predstava su petkom i subotom od 20 sati, a reprize ponedeljkom, utorkom i sredom od 13.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.