Jana Jolović obavila pripreme na crnogorskom primoriju

Izvor: KGsport.info, 23.Feb.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jana Jolović obavila pripreme na crnogorskom primoriju

Biciklistički savez Srbije je u periodu od 2. do 17. februara realizovao zajedničke pripreme juniorskih i seniorskih biciklističkih reprezentativaca u Baru (Crna Gora). Među pozvanim biciklistima za ovu reprezentativnu akciju našla se i članica kragujevačke Cyclemanie Jana Jolović, koja nam je prenela utiske sa ovih priprema.
Pod budnim okom trenera Nebojše Jovanovića, nekadašnjeg bicikliste Radničkog, i selektora za planinski biciklizam Nemanje Vajsa, Jana >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je zajedno sa Ivanom Kostić radila na postizanju optimalne forme za novu takmičasku sezonu, u kojoj će pokušati da osvoji što veći broj bodova na UCI trkama, kako bi ostvarila neophodnu normu za Olimpijske igre u Tokiju.
– Pripreme su započele 2. februara ispitivanjem na Conconi testu. koji pokazuje maksimalno postignute watt-e. Treninzi su bili umerenog intenziteta, gde smo prvi blok treninga radile dužinske treninge, zajedno sa juniorima. Vozili smo do Ulcinja, Ade Bojane, Budve i Tivta. Vreme nas je odlično poslužilo i bilo je idealno za treninge. Svako jutro smo išli na futing pored mora, a popodnevni trening obavljali u teretani. Drugi blok treninga je obuhvatao je testiranja na brdu Paštrovačka gora, zatim hronometar i kružnu trku. Pošto smo koleginica i ja predodređene za planinski biciklizam, selektor je odlučio da nas dve produžimo pripreme još nedelju dana, pa smo ponovo radile dužinske treninge od 80-120 km. Pripreme smo završile 22. februara sa uspešnih 1200 km u nogama. – otkriva Jana Jolović, koja se nada da će joj ove pripreme u Crnoj Gori puno značiti za nastup na budućim trkama.
Ciklus sakupljanja bodova za još jednu normu u planinskom biciklizmu počinje 25. maja i traje do 25. maja 2020. godine.
M. P.
Foto: Privatna arhiva Jane Jolović
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.