Izložba rukotvorina u Kragujevcu

Izvor: RTS, 26.Jan.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba rukotvorina u Kragujevcu

Tradicionalno, na početku svake godine trideset Kragujevčanki, članica udruženja „Art manija" organizuju prodajnu izložbu, spoj tradicionalnog i modernog stvaralaštva.
Ručno izrađeni odevni predmeti, didaktičke igračake, predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom, tkana odeća, biljna kozmetika i druge rukotvorine, samo su deo ižložbe kojom se Kragujevčanke predstavljaju sugrađanima. Radomirka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stanković izlaže svoje ručno izrađene figure anđela.

"Imam veliku kolekciju i ponekad čak kada hoću da napravim neku dekoraciju, izvadim iz kolekcije, žao mi je ali moraju jednostavno jer sam zamislila da taj anđeo baš stoji u toj dekoraciji", objašnjava Radomirka.
Branka Dragićević izrađuje didaktičke igračke i knjige za razvoj motorike kod dece:
"Zamišljene su tako da se prave prema interesovanju i uzrastu deteta, dakle po želji ali su veoma praktične i za decu sa smetnjama i za podsticanje njihovog razvoja."
Svaka od njih na ovaj način dopuniće kućni budžet, a kupci porodici i prijateljima mogu da poklone korisne i originalne predmete, u čijoj izradi je uloženo mnogo truda i ljubavi.
"Jeste prodajna izložba, ali su to uglavnom naši članovi koji sve ove stvari koje ćete ovde videti rade prvenstveno iz ljubavi kao hobi, a neka eventualna zarada bude da se pokriju troškovi", kaže Mira Mihajlović, predsednica Udruženja "Art manija" Kragujevac.
U Udruženju je aktivno pedeset članica koje na ovaj način žele da promovišu domaću radinost i podstaknu žensko preduzetništvo. Pored prodajnih, u toku godine organizuju i nekoliko humanitarnih izložbi.
 
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.