Izgradnja bunkera za zračnu terapiju u Nišu

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja bunkera za zračnu terapiju u Nišu

Novi aparati za zračenje trebalo bi vrlo brzo da ukinu liste čekanja niških onkoloških pacijenata na tu vrstu terapije. U Nišu je nešto manje od 600 pacijenata na listi čekanja.
U krugu novog Kliničkog centra u Nišu počela je izgradnja dva bunkera za zračnu terapiju, koji bi trebalo da budu završeni do kraja marta.

Od četiri aparata za zračenje, koje je krajem prošle godine obezbedilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstvo zdravlja, dva će biti u Nišu, po jedan u Beogradu i Kragujevcu.
Novi aparati trebalo bi vrlo brzo da ukinu liste čekanja. U Nišu se dnevno zrači oko 120 ljudi, a na čekanju je nešto manje od 600 onkoloških pacijenata.
rts.nis@rts.rs 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja bunkera za zračnu terapiju u Nišu

Izvor: NiskeVesti.rs, 10.Feb.2016

Novi aparati za zračenje trebalo bi vrlo brzo da ukinu liste čekanja niških onkoloških pacijenata na tu vrstu terapije. U Nišu je nešto manje od 600 pacijenata na listi čekanja... U krugu novog Kliničkog centra u Nišu počela je izgradnja dva bunkera za zračnu terapiju, koji bi trebalo da...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.