Gradonačelnik: Dok nema novca, nema ni konkursa za medije u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2020, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik: Dok nema novca, nema ni konkursa za medije u Kragujevcu

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja biti "kada bude bilo novca" i da je stvar vrlo jednostavna - dok nema novca, nema konkursa.

U Kragujevcu već pet godina nije sproveden konkurs za sufinansiranje medija, a grad iz budzeta finansira samo Radio-televiziju Kragujevac koja je posle raskida loše privatizacije 2017.godine vraćena gradu do nove prodaje.

"Mi smatramo da smo kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Radio televiziju Kragujevac zadovoljili osnovne potrebe građana za objektivnim informacijama, za servisnim informacijama, pokrivamo i radio i televiziju i ne vidim nikakav problem, kao što ga ,verujem, ne vide ni građani Kragujevca", rekao je Nikolić.

Kazao je i da grad Kragujevac finansira Radio-televiziju Kragujevac koja je u javnom vlasništvu "u ; maksimumu".

Ocenio je da RTV Kragujevac radi u skladu sa zakonom i da je u procesu privatizacije, pri čemu nema kršenja zakona  ;jer je to  ;sve u skladu sa Zakonom o javnom informisanju.

Nikolić nije odgovorio na novinarsko pitanje da li je dobio preporuku koju je ranije najavio da će mu poslati državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajovića, o tome da poštuje zakon i raspiše konkurs za medije u Kragujevcu.

Nikolić je rekao da situaciju u kragujevačkim medijima ne vidi kao dramatičnu  i upitao: "Recite mi koji je to medij u Kragujevcu ugrožen"?

Na ocenu novinara da na primer "Kragujevačke novine" nisu izašle zbog teške finansijske situacije, Nikolić je odgovorio da su te novine u privatnom vlasništvu.

"Ne možemo da utičemo mi na njihovo poslovanje. Pa šta očekujete, da grad finansira sve medije koji se pojave ili koji mogu da se pojave na sceni u Kragujevcu", rekao je Nikolić.

Ocenio je da to što se "pravi drama" o stanju u medijima u Kragujevcu ima veze pre svega sa politikom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.