Građani šokirani - računi za porez 50 odsto veći

Izvor: B92, 23.Apr.2018, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani šokirani - računi za porez 50 odsto veći

Kragujevac -- Građani Kragujevca neprijatno su se iznenadili kada su ovih dana počeli da im stižu obračuni za porez na imovinu za 2018. godinu.

Oni su uvećani za 50 odsto. U gradskoj Poreskoj upravi kažu da je porez uvećan odlukom Skupštine grada.

Kragujevčanka Milanka Mihailović dobila je rešenje za kuću, u drugoj zoni, sa drastičnim uvećanjem.

U gradskoj Poreskoj upravi ističu da je porez povećan zbog povećanja poreske stope kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosečne cene kvadratnog metra u određenim zonama.

Građani se uveliko žale. Kažu i da je primetan veliki broj tehničkih i materijalnih grešaka u rešenjima.

Da li će grad Kragujevac koji je doneo odluku o uvećanju stope poreza reagovati na nezadovoljstvo velikog broja građana, ostaje da se vidi. Komentar nadležnih, koji smo zatražili, još uvek nismo dobili.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Građani Kragujevca su dobili i do 50 odsto veći porez, a sad je stiglo i objašnjenje

Izvor: Blic, 24.Apr.2018, 08:35

Građani Kragujevca neprijatno su se iznenadili kada su ovih dana počeli da im stižu obračuni za porez na imovinu za 2018. godinu, navodi Prva televizija, koja precizira da se radi o uvećanju za 50 odsto i da u gradskoj Poreskoj upravi kažu da je porez uvećan odlukom Skupštine grada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.