Galija i Osvajači besplatno u Kragujevcu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galija i Osvajači besplatno u Kragujevcu

Legendarne rok grupe Galija i Osvajači održaće 20. juna besplatan koncert u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu.

Koncert će biti održan povodom dva veka od proglašenja Kragujevca za prestonicu Srbije (1818-1841), i kao uvod u Arsenal Fest na kome 21, 22. i 23. juna u istom prostoru nastupaju Editors, The Kills, Texas, Morcheeba, Enter Shikari i brojni drugi.

Svojevrsnog "nultog" dana Arsenala, 20. juna najpre će od 21 u festivalskom prostoru nastupiti Viktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Havay and Faktuya, koji izvode očaravajuće pesme i plesove Čango-Mađara iz regije Moldove u Rumuniji. Nastup je omogućila podrška Collegium Hungaricum.

Na Arsenalovom Main Stage-u u Kneževom arsenalu u sredu od 21:45 nastupa Galija, jedna od najistaknutijih grupa domaćeg rokenrola, koja iza sebe ima 40 godina dugu fascinantnu diskografsku karijeru, prepunu hitova i istinskih klasika kakvi su "Gospi", "Decimen", "Burna pijana noć", "Još uvek sanjam", "Skadarska", "Trube", "Da me nisi"... Galija je nedavno objavila novi album "U raju iznad oblaka".

Hard rok bend Osvajači istaknuto mesto na domaćoj sceni zauzeli su albumima "Krv i led" (1990), "Sam" (1995), "Vrelina" (2000)... zaključno sa aktuelnim "Sad je na mene red" (2015), odnosno nezaboravnim hitovima "Možda nebo zna", "S kim čekaš dan", "Maska", "Samo ti", "Minut ćutanja"... Status prvorazredne koncertne atrakcije ponovo će pokazati od 23:30.

Kao uvod u Arsenal, poslužiće i 18. juna (20h) besplatni nastupi benda Kvazartet na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije i 19. juna (20h) u Velikom parku Orkestra gitara "Rok cirkus" dirigenta Saše Kostića.

Grafički dizajner Goran Dimić predstaviće se 20. juna (19h) izložbom "12 plakata 12 bendova" u Domu omladine Kragujevca

- Gradski lik je umislio da je ići na Arsenal Fest jedno, a vraćati se s istog nešto drugo, pa je smislio da između te dve tačke postavi banderu. E, ta bandera je izložba bezobraznog naslova: Koje bi bendove Goran Dimić voleo da gleda na Arsenal Festu. Izložba "12 plakata,12 izabranh bendova" koji još uvek nisu svirali na ArsenalFestu, ali... E, o tome se radi - kaže Dimić.

Koncert će biti održan uz podršku Grada Kragujevca i Arsenal Festa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Galija i Osvajači besplatno u Kragujevcu

Izvor: BalkanRock.com, 14.Jun.2018, 08:17

Legendarne rok grupe Galija i Osvajači održaće 20. juna (21 čas) besplatan koncert u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, koji će biti održan uz podršku Grada Kragujevca i Arsenal Festa...Koncert će biti održan povodom dva veka od proglašenja Kragujevca za prestonicu Srbije (1818-1841),...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.