Fudbaleri Radničkog 1923 gostuju Mačvi u šesnaestini finala Kupa Srbije

Izvor: KGsport.info, 18.Sep.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Radničkog 1923 gostuju Mačvi u šesnaestini finala Kupa Srbije

Danas su u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi određeni parovi šesnaestine finala Kupa Srbije. Kragujevački Radnički 1923 gostovaće superligašu, ekipi Mačve u Šapcu, i taj susret je na programu u sredu, 26. septembra.
Ova dva kluba poslednji put su se sastala u sezoni 2009/2010, i to u srpskoligaškom rangu takmičenja. Kragujevčani i Šapčani su te sezone vodili žestoku bitku za prvo mesto koje je vodilo u viši rang, a na kraju je u direktnom duelu >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Radnički 1923 slavio na „Čika Dači“ pogotkom Stanimira Leste Miloškovića i trasirao sebi put u Prvu ligu Srbije.
Od te utakmice prošlo je osam godina. U međuvremenu Mačva je postala stabilan superligaš, a prošle sezone ostvarila je i veliki uspeh plasmanom u polufinale Kupa Srbije, prethodno eliminisavši Crvenu zvezdu u četvrtfinalu.
Nasuprot Šapčanima koji su se poslednjih godina kretali uzlaznom linijom, Radnički 1923 je nakon sunovrata i ispadanja u srpskoligaški rang takmičenja, tek nedavno počeo da se stabilizuje i etablira u prvoligaškom društvu. Kragujevčani još uvek čekaju pravi trenutak kada će napasti Super ligu, a do tada navijači Radničkog moraju da se naoružaju strpljenjem i verom u ovaj tim.
Jasno je da će u predstojećoj kup utakmici Mačva biti ta ekipa sa ulogom favorita, ali su Šumadinci u dosadašnjem delu Prve lige Srbije pokazali da i te kako mogu da iznenade i pomrse račune favorizovanim timovima.
Ostale parove šesnaestine finala Kupa Srbije čine:
Inđija – Zemun
Sinđelić – Voždovac
Radnik – Radnički (Pirot)
Mladost (Bački Jarak) -Čukarički
TSC – Rad
Javor – Novi Pazar
Sloboda – Borac (Čačak)
Kolubara – Partizan
Napredak – Metalac (Gornji Milanovac)
Proleter (Novi Sad) – Mladost (Lučani)
Dinamo (Vranje) – Crvena zvezda
Vojvodina – Teleoptik
Bačka – Budućnost (Dobanovci)
LFK Mladost – Spartak
Radnički (Niš) – Bežanija
Utakmice osmine finala Kupa Srbije igraju se 24. oktobra, a četvrtfinale je planirano za 13. mart naredne godine. Polufinalni susreti igraće  se 17. aprila i 15. maja, dok je finale na programu 30. maja 2019. godine.
Pre kup utakmice sa Mačvom, fudbalere Radničkog 1923 očekuje susret 8. kola Prve lige Srbije sa Zlatiborom. Ta utakmica igra se u petak, 21. septembra od 16 časova na stadionu „Čika Dača“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.