Duodrama u režiji Vide Ognjenović oduševila kragujevačku publiku

Izvor: Aleksinac.net, 03.Dec.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duodrama u režiji Vide Ognjenović oduševila kragujevačku publiku

Predstava pod nazivom „Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka“ koju je, u produkciji Festivala prvoizvedenih predstava iz Aleksinca režirala Vida Ognjenović, izvedena je u Knjaževsko-srpskom teatru.

Predstava govori o životu i ljubavi dvoje pesnika, kao i o njihovom stvaralaštvu.

Kragujevačka publika imala je priliku da na velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra pogleda duodramu baziranu na autentičnim pismima između Marine Cvetajeve i Borisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Pasternaka.

Naboj emocija koje su ova dva književnika gajila jedno prema drugom je vanvremenski, a Slobodan Beštić i Jovana Todorović su se potrudili da ih prenesu publici na zanimljiv način, bez ijednog međusobnog kontakta i pogleda.

Glumačkom paru nije bilo jednostavno da dočara, za sadašnje prilike, neobičnu ljubavnu priču dvoje umetnika. Podjednako je bilo teško, kako kažu, i da drže pažnju publike, jer je predstava bazirana na iščitavanju pisama.

Publika je višeminutnim ovacijama pozdravila glumce. Za dramatizaciju i režiju predstave zadužena je Vida Ognjenović, dok je tekst sa ruskog preveo Kragujevčanin Vladimir Jagličić.

Izvor
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.