Drama u KG: 1 žrtva, 3 nestalih, 25 povreda, evakuisano 74

Izvor: B92, 28.Feb.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u KG: 1 žrtva, 3 nestalih, 25 povreda, evakuisano 74

Ukupno 25 ljudi je povređeno u eksploziji koja se dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je poginula, a za tri se traga.

74 radnika koji su posle prve eksplozije otišli u obližnju šumu, nalazili su se na sigurnom u bunkeru, a posle dozvole Vojske izvršena je evakuacija.

U jednom pogonu je izbio požar, potom se začula i eksplozija, pa još jedna, a među povređenima su radnici i pripadnici spasilačkih ekipa koji su došli na mesto eksplozija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi lokalizovali požar. Ministarstvo odbrane je saopštilo da je potvrđena jedna žrtva.

Do eksplozije je došlo u magacinu gde se odlažu trombonske mine i municija. U prvoj eksploziji, koja se desila oko 14 časova nije bilo povređenih.

Na teren su odmah izašle ekipe vatrogasaca, vojske, hitne pomoći. Otprilike sat vremena kasnije, dok su gasili požar u jednom magacinu, došlo je do nove znatno jače eksplozije. U toj eksploziji, kako se pretpostavlja, povređeno je dosta ljudi, među njima i vatrogasaca.

Troje radnika Tehničko-remontnog zavoda u Kragujevcu koji se vode kao nestali su živi i čekaju da do njih stigne pomoć.

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazanović izjavio je da niko od 25 povređenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) nije životno ugrožen.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u tom gradu Aleksandar Kličković je rekao da konačan broj povređenih nije utvrđen, "jer stalno pristižu", a RTS je javio da ima 20 povređenih.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu do sada je primio 14 povređenih i svi su sa opekotinama prebačeni na dalje zbrinjavanje u Urgentni centar u tom gradu.

RTS je preneo da se strahuje da ima mrtvih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ali i da ta informacija nije zvanično potvrđena.

Potom je iz Ministarstva odbrane saopšteno da je jedna osoba stradala, a da se za tri traga.

Agenciji Beta u dežurnoj službi nisu mogli da kažu kakav je stepen njihovih povreda i da li je broj povređenih konačan.

Prema njihovim rečima, svi kapaciteti Hitne pomoći u tom gradu su angažovani ,a u pomoć su pristigla i vojna vozila medicinske pomoći.

Eksplozija se dogodila oko 13.45 u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju municije, a nakon 15 časova dogodila se još jedna eksplozija.

Načelnik sektora za vanredne situacije Grada Kragujevca Dragoš Radovanović je rekao agenciji Beta da nije bilo razloga za evakuaciju stanovnika naselja u blizini zavoda, gde su se dogodile eksplozije.

On je potvrdio da su gradska preduzeća "Čistoća" i "Vodovod" uputile na mesto incidenta svoja vozila da pomognu u gašenju požara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.