Donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana školskog mleka

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 15:15

Donacija kompanije Imlek povodom Svetskog dana školskog mleka

Svetski školski dan mleka obeležava se u cilju podizanja svesti o značaju konzumacije mleka u svakodnevnoj ishrani prvenstveno kod dece školskog uzrasta

Povodom Svetskog dana školskog mleka, kompanija Imlek je mlečnim paketićima obradovala mališane u gradovima širom zemlje. Tradicionalno obeležavajući ovaj dan, kompanija je podsetila na značaj koji svakodnevna konzumacija mleka ima za pravilan razvoj dece.

Moja Kravica mlečni paketići izmamili su osmehe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << đaka prvaka osnovnih škola u Kragujevcu, Kruševcu, Nišu, Beogradu i Novom Sadu, a prvacima OŠ „Mihailo Petrović Alas“ u Beogradu omiljene napitke su uručili predstavnici kompanije. Veran najmlađima i beskompromisno predan misiji društveno odgovornog poslovanja, Imlek nastavlja da pruža podršku bezbrižnom i ispunjenom detinjstvu, a brend Moja Kravica ostaje simbol porodičnih vrednosti, sigurnosti i topline.

 - Svetski dan školskog mleka utemeljen je pre 20 godina, 29. septembra 2000. godine od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). Osnovni cilj obeležavanja jeste podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda posebno kod dece školskog uzrasta, bitnosti za njihov pravilan rast i razvoj. Sa tim ciljem i naša kompanija već više od decenije obeležava ovaj bitni datum kako bi široj javnosti, roditeljima i deci predočila sve benefite konzumacije mleka kod dece od kojih su najznačajniji svakako pravilan razvoj kostiju i zuba, kompletne muskulature, ali i drugih procesa u organizmu za čije odvijanje su mlečne komponente od izuzetnog značaja. Izuzetno mi je drago što smo i ovaj put bili u mogućnosti da se družimo sa mališanima u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije kojima smo podelili mlečne paketiće Moja Kravica čokoladnog mleka. Dugoročno opredeljenje kompanije Imlek jeste pomoć najmlađima i socijalno ugroženim kategorijama društva, ali i edukacija javnosti o značaju zdrave i pravilne ishane - izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativih poslova kompanije Imlek.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.