Dodeljene nagrade na Festivalu Joakim Vujić

Izvor: RTS, 22.Maj.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade na Festivalu "Joakim Vujić"

Nagrada za najbolju predstavu je dodeljena komadu "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca. Anđelka Nikolić je dobila nagradu za režiranje najbolje predstave.
Odluke o nagradama na Festivalu "Joakim Vujić" su donete jednoglasno na juče održanoj sednici, nakon odgledanih sedam predstava, piše u odluci žirija.

Nagrada za najbolju predstavu je dodeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komadu "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, po tekstu Joakima Vujića.
Dobitnica nagrade za režiju je Anđelka Nikolić, za režiranje najbolje predstave.
Četiri nagrade za glumačko ostvarenje dodeljene su ravnopravno.
Biljana Kostantinović je nagrađena za ulogu sestre Alojzije u predstavi "Sumnja" Kraljevačkog pozorišta, a Svetlana Milenković za ulogu sestre Džejms u istoj predstavi.
Aleksandar Đinđić je dobio nagradu za više uloga u predstavi "Triptih o radnicima" Gradskog pozorišta Čačak, dok je Milica Stefanović nagrađena za ulogu Duše u predstavi "Naši preci, jedite sa nama" lazarevačkog "Puls teatra" i Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca.
Nagrada za scenografiju dodeljena je Ani Kolbjanovoj za scenografiju predstave "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", a nagrade za kostimografiju su dodeljene Maji Mirković i Biljani Tegeltiji Bojanić za predstave "Ali grad me je štitio" Narodnog pozorišta iz Užica.
Za originalnu scensku muziku u predstavi "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", nagrađen je Dragoslav Tanasković.
Sanja Marković je dobitnica nagrade za najboljeg mladog glumca, i to za ulogu Divne u predstavi "Animals" Kruševačkog pozorišta.
Dobitnik specijalne nagrade za režiju je Jug Đorđević, za predstavu "Sumnja" i "Triptih o radnicima".
Specijalna nagrada za kolektivni umetnički čin dodeljena je Ansamblu predstave "Ali grad me je štitio" Narodnog pozorišta Užice.
Članovi stručnog žirija 55. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije su rediteljka-predsednica žirija Ana Tomović Ršumović, glumac Feđa Stojanović i dramski pisac Petar Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevački Joakim najbolji na "Joakimu" u Kraljevu

Izvor: RTS, 22.Maj.2019

Predstava „Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", po tekstu Joakima Vujića, u režiji Anđelke Nikolić i izvođenju Knjaževsko-srpkog teatra iz Kragujevca apsolutni je pobednik 55. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" u Kraljevu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.