Četiri titule za „Čika Matu“ na seniorskom prvenstvu Srbije

Izvor: KGsport.info, 04.Mar.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri titule za „Čika Matu“ na seniorskom prvenstvu Srbije

Odlične rezultate ostvario je Streljački klub „Čika Mata“ na seniorskom prvenstvu države standardnim vazdušnim oružjem u Smederevu. Takmičari kragujevačkog kluba osvojili su dva zlata u pojedinačnoj konkurenciji i po jedno u miksu i kategoriji klubova, čime su još jednom potvrdili dominaciju na domaćoj sceni.
Zlatnim medaljama u pojedinačnoj konkurenciji okitili su se veteran Stevan Pletikosić u konkurenciji seniora, kao i sve bolja Teodora Vukojević >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << kod seniorki.
Stevan Pletikosić najbolji kod seniora Pletikosić, koji se na prethodnom šampionatu okitio srebrnom medaljom, ovoga puta se domogao najsjajnijeg odličja, pošto je u neizvesnom finalu slavio sa 0,2 kruga prednosti ispred Lazara Kovačevića iz Jagodine 92. Treće mesto zauzeo je Andrija Milovanović iz Niša 1881, a četvrto branilac titule Milutin Stefanović.
Teodora Vukojević (u sredini) najbolja u nadmetanju seniorki Teodora Vukojević nastavila je niz sjajnih rezultata na domaćim takmičenjima. Mlada takmičarka „Čika Mate“, koja je nedavno trijumfovala na Kupu Srbije sa novim rekordom finala, osvojila je prvo mesto ispred seniorskih reprezentativki Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790) i Andree Arsović (Partizan).
Marko Ivanović i Milica Ristić najbolji u takmičenju mikseva Milica Ristić i Marko Ivanović ponovili su uspeh sa juniorskog prvenstva države i trijumfovali u nadmetanju mikseva vazdušnom puškom. Tandem „Čika Mate“ bio je uspešniji za dva deseta dela kruga od Lazara Kovačevića i Magdalene Nikolić iz Jagodine 92. Ristićeva i Nikolić su pritom za 0.3 dela kruga nadmašili vlastiti juniorski rekord države, postavljen pre dve nedelje takođe u Smederevu.
Seniorskoj posadi „Čika Mate“, u sastavu Pletikosić, Stefanović i Jovanović, pripalo je zlato u ekipnoj konkurenciji, dok su seniorke kragujevačkog kluba zauzele drugo mesto iza posade Novog Beograda – Ušće.
Foto: SSS
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Strelac iz Niša treći u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2019

Na seniorskom Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem u Smederevu takmičar Streljačkog kluba Niš 1881 Andrija Milovanović osvojio je treće mesto u disciplini vazdušna puška, dok je u miksu u paru sa mladom Larom Canić bio četvrti...Andrija Milovanović, koji je nedavno osvojio treće...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.