Bokseri Radničkog dočekuju Vojvodinu (subota, 18 h)

Izvor: KGsport.info, 21.Mar.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokseri Radničkog dočekuju Vojvodinu (subota, 18 h)

Posle nešto više od mesec dana pauze, mečevima 6. kola nastavlja se takmičenje u Bokserskoj ligi Srbije. Kragujevački Radnički će na startu drugog dela sezone ugostiti novosadsku Vojvodinu, u subotu, 23. marta od 18 časova u hali „Gordana Goca Bogojević“ (nekadašnja hala „Park“).
Po drugi put u sezoni bokseri Radničkog i Vojvodine ukrstiće rukavice. Prvi meč između ovih rivala u novosadskom „Spensu“ okončan je pobedom Kragujevčana, rezultatom 10:6. Ovakav >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << ishod predstavljao je svojevrsno iznenađenje, budući da je Radnički među poslednjima u ligi krenuo sa pripremama i formiranjem ekipe.
Pet meseci kasnije uloge su se promenile, pa tako bokseri Radničkog predstojeći duel sa Novosađanima dočekuju sa epitetom favorita. Tome u prilog govori i tabela na kojoj Kragujevčani zauzimaju treću poziciju sa šest osvojenih bodova, dok je Vojvodina na začelju sa samo jednim bodom.
U kragujevačkom klubu ističu da su spremni da svojoj vernoj publici priušte još jednu radost i dođu do novih bodova, koji ih ostavljaju u igri za najviši plasman. Naravno, put do pobede neće biti nimalo lak, budući da Vojvodina ima sasvim solidnu ekipu, koja iz kolo u kolo pokazuje sve veći napredak.
– Mi smo prvenstvo započeli upravo gostovanjem Vojvodini u Novom Sadu. U tom meču smo odneli pobedu koju iskreno nismo očekivali, pošto smo bili ubeđeni da Vojvodina ima bolju ekipu od nas. U suštini, Vojvodina ima dobre boksere, ali njihov savez funkcioniše malo drugačije, pa im je trebalo vremena da se konsoliduju i dogovore sa ostalim klubovima. Nakon tog duela sa nama, oni su dobro boksovali u par mečeva u kojima nisu imali epitet favorita. Sad su čujem najavili da u Kragujevac dolaze po bodove, ali smo mi maksimalno spremni da im se suprotstavimo i odnesemo još jednu pobedu. – kaže trener boksera Radničkog Vasko Stanišić.
Za razliku od nekih prethodnih mečeva, Radnički će u subotu izaći u najjačem mogućem sastavu. Kragujevačka publika imaće priliku da uživo vidi i dvojicu novih boksera, koji su „vatreno krštenje“ u dresu Radničkog imali u prošlom kolu, na gostovanju Loznici.
– Radi se o dvojici momaka koji su debitovali u meču protiv Loznice. U pitanju su mladi Milan Vranković iz Lazarevca, državni reprezentativac u kategoriji do 69 kilograma, i superteškaš Aleksandar Manić, koji dugo nije trenirao i upravo iz toga razloga je protiv Babića iz Loznice boksovao samo jednu rundu. U predstojeći meč sa Vojvodinom on ulazi znatno spremniji, a mi u klubu smo uvereni da on ima potencijal da pobedi sve teškaše u ligi. – otkriva Stanišić.
Za Radnički je veoma važno da pobedi u subotu, jer bi na taj način održao korak za vodećim dvojcem, Metalcem i Loznicom, koji Kragujevčanima beže dva boda. U kragujevačkom klubu računaju da mogu „pomrsiti računicu“ Valjevcima i Lozničanima, budući da su u prvom delu sezone pretrpeli dva „tesna“ poraza na gostovanjima ovim ekipama, za koje će imati priliku da im se revanširaju na svom ringu u drugom delu takmičenja.
– Stanje na tabeli ukazuje na to da možemo računati na dobru poziciju. Loznica i Metalac jesu glavni kandidati za titulu, ali i mi nismo bez šansi da se umešamo u borbu za prva dva mesta, posebno ako Metalac dobije u Loznici. Time bi nam se otvorio put da na kraju sezone budemo drugi, pa možda i prvi, ako se poklope neki rezultati. Posebno ako se ima u vidu činjenica da nam i Loznica i Metalac stižu u goste, a da smo recimo u Valjevu i Loznici izgubili sa po 6:10. Pri tom smo u Valjevu nastupili bez dvojice boksera, dok smo protiv Loznice izgubili apsolutno nezasluženo, u meču koji je i dan-danas tema u bokserskoj javnosti. Neko je nakon tog meča u šali konstatovao kako „ni reprezentacija Kube ne bi mogla da dobije u Loznici“. – tvrdi trener Radničkog.
Kada se sve uzme u obzir, u Radničkom su prezadovoljni učinkom u prvom delu sezone i sa puno optimizma dočekuju završnicu takmičenja.
– Mi smo poslednji krenuli sa pripremama, jer i sami nismo planirali učešće u ligi, ali smo na insistiranje saveza to prihvatili. Ispostavilo se na kraju da imamo zavidan kvalitet za ovo takmičenje, što je i sam BSS primetio, pa nam je Nenad Borovčanin, predsednik BSS, kao nagradu za najbolju ekipu sa najvećim brojem svojih boksera, obezbedio besplatne desetodnevne pripreme na lokaciji koju mi odaberemo, poput Zlatibora, Kopaonika, Avale… Na nama je da nastavimo da radimo i da probamo da ostvarimo što je moguće bolji plasman, tim pre što se sve glasnije govori o nekoj vrsti plej-ofa na kraju prvenstva, gde bi prve dve ekipe trebale da učestvuju u Balkanskoj ligi, ali to je još uvek sve u pregovorima. U svakom slučaju, ako dođe do tog plej-ofa, mi ćemo nastojati da se dodatno pojačamo, kako bi bili još konkurentniji u zavšnici takmičenja. – podvukao je Stanišić.
I zaista, Radnički u svojim redovima ima pregršt sjajnih, mladih boksera, koji redovno dobijaju pozive za učešća na najprestižnijim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Tako je Dejan Dašić nedavno predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlade boksere u Vladikavkazu, odakle se vratio pun utisaka.
Među najveće nade kragujevačkog i sprskog boksa ubraja se i Slobodan Jovanović, osvajač „Vojvođanske zlatne rukavice“, momak pred kojim je svetla budućnost u ovom sportu. On će u predstojećem meču sa Vojvodinom boksovati u poluteškoj kategoriji, gde će još jednom pokušati da demonstrira svoj raskošni potencijal i donese bodove svom timu.
– Vojvodinu smo već jednom pobedili ove sezone, tako da se nadamo pobedi i u subotu. Vredno smo trenirali kako bismo ovaj meč dočekali što spremniji. Naravno, kao i pred svaki meč, pristuna je određna vrsta pozitivne treme u našoj ekipi, ali kada se čovek popne u ring, ona nestaje. Nadam se da ću uspeti da pobedim svog rivala u poluteškoj kategoriji i doprineti konačnom trijumfu svoje ekipe. Očekujem zavidnu posetu, jer Kragujevčani vole boks. – izjavio je Jovanović.
Dakle, subota, 23. mart, od 18 časova u hali „Gordana Goca Bogojević“, u Velikom parku. Radnički protiv Vojvodine za novu pobedu i nastavak borbe za vrh tabele.
Iz kluba apeluju na posetioce da na meč dođu što je moguće ranije, kako bi se sprečila gužva na ulazu. Cena ulaznice za ovaj bokserski spektakl staje 200 dinara, a broj karata je ograničen.
U POTRAZI ZA SPONZORSTVOM
I dok bokseri Radničkog ostvaruju zapažene rezultate u ringu, uprava se bori da obezbedi odgovarajuća finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba. Za razliku od Metalca i Loznice, Radnički nema kompaniju koja bi stala iza njega, već isključivo obitava od sredstava iz gradskog budžeta.
Zbog toga je BK Radnički u potrazi za generalnim sponzorom koji bi podržao ovaj klub, kako bi u budućnosti ostvarivao još bolje rezultate na radost brojnih poklonika plemenite veštine u Kragujevcu.
M. P.

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za povratak na pobednički kolosek (subota, 15 h)

Izvor: KGsport.info, 21.Mar.2019

Posle dva „sušna“ kola, fudbaleri Radničkog 1923 imaju idealnu priliku da se vrate na pobednički kolosek. U okviru 28. kola Prve lige Srbije, Kragujevčani će u subotu, 23. marta od 15 časova na stadionu „Čika Dača“ ugostiti ekipu Bečeja 1918, koju su već jednom pobedili ove sezone.. Nakon...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.