Blic: Konačan kraj karijere bivšeg rektora u KG

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Konačan kraj karijere bivšeg rektora u KG

Bivši rektor Nebojša Arsenijević nije uspeo da sazove Savet Univerziteta u Kragujevcu, što je praktično označilo i kraj "vladavine" porodice Arsenijević.

To piše "Blic" i dodaje da iako je Arsenijević, rešenjem Ministarstva prosvete, smenjen 4. juna, a u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Savet Univerziteta trebalo to samo da konstatuje i izabere v.d. rektora, to se nije dogodilo.

List dodaje da je Arsenijević isplanirao da sazove organe Univerziteta koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi opstruisali i odbili njegovu smenu, ali je taj scenario počeo da se ruši kada je osam članova Saveta tokom prošle nedelje podnelo ostavke, jer nisu hteli da krše zakon i "učestvuju u ličnoj borbi jedne porodice".

Arsenijević je potom, kako se navodi, sazvao Senat, na šta nije imao pravo, niti je imao mandat, tako da ni ideja da Senat predloži nove članove Saveta nije prošla.

"Blic" piše da, pošto ostavkom članova Saveta više ne postoji upravljački organ Univerziteta, sada je na redu da se izabere v.d. rektora, ali i novi Savet u skladu sa novim Zakonom o visokom obrazovanju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.