Blic: Dete pregledano, lekari podneli tužbu protiv majke

Izvor: B92, 22.Okt.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Dete pregledano, lekari podneli tužbu protiv majke

Beograd -- Violeta Cvetković je tvrdila da joj dete nije pregledano u kragujevačkom Domu zdravlja, a izvor "Blica" tvrdi da je inspekcijom utvrđeno da je dete pregledano.

Neimenovani izvor "Blica" tvrdi da je inspekcijom utvrđeno da je dete pregledao dr Boban Čupić.

Pregled je, kako navodi "Blic", izvršen u vremeu od 10.13 do 10.28 časova u petak, 19. oktobra.

Portal navodi da su imali uvid u izveštaj inspekcije, koja je vanredno poslata u kragujevačku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustanovu nakon tvrdnji majke.

"Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika", navodi izvor "Blica".

Prema rečima neimenovanog izvora, majka je posle obavljenog pregleda njenog deteta u ordinaciji dr Čupića neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru, istovremeno objašnjavajući "situaciju" u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

"Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda 'snimljeni' pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke", kaže izvor "Blica".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.