Izvor: RTS, 19.Okt.2020, 12:50

Belgijanac uhapšen u Srbiji po poternici Interpola

Po Interpolovoj poternici koju je raspisala Belgija u Srbiji je uhapšen Erik Lamers (60). Očekuje se da Belgija pošalje zahtev za njegovo izručenje, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije.
Ovaj slučaj u nadležnosti je Višeg suda u Kragujevcu koji je odredio ekstradicioni pritvor Eriku Lamersu.
Lamersa je 7. oktobra uhapsila policija u Kragujevcu po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Belgija, precizirala je portparolka Višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda u Kragujevcu suda Ivana Obradović.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kragujevcu mu je odredio ekstradicioni pritvor zbog više krivičnih dela protiv polne slobode, napomenula je Obradovićeva.
Ukazala je na to da se Lamers žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali da je njegova žalba odbijena odlukom krivičnog vanraspravnog veća Višeg suda u Kraguijevcu, te da je potvrđeno prvostepeno rešenje sudije za prethodni postupak.
Belgijski mediji pišu da je Erik Lamers ranije hapšen zbog različitih krivičnih dela.
U Srbiji je hapšen i 2008. godine, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.