Atletičarima Radničkog šest medalja na seniorskom prvenstvu Srbije

Izvor: KGsport.info, 10.Jul.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletičarima Radničkog šest medalja na seniorskom prvenstvu Srbije

U Kruševcu je tokom vikenda održano pojedinačno državno prvenstvo u atletici za seniore i mlađe seniore, uz učešće preko 300 takmičara iz 59 klubova. Atletičari kragujevačkog Radničkog bili su veoma uspešni sa šest osvojenih medalja, a na pobednička postolja peli su se i takmičari Šumadije, Parka i KG Čelendža.
Takmičari Radničkog osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje.
Marko Mišković doneo je kragujevačkom klubu jedino zlato, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << trijumfom u trci na 110 metara sa preponama. Podsetimo, Mišković je na prošlom prvenstvu osvojio bronzanu medalju, a ove godine je trijumfovao na dvoranskom prvenstvu Srbije (60 m prepone), kao i u Kupu Centralne Srbije.
Odličan nastup imala je i Ljubica Simović, koja se okitila sa čak tri medalje. Njoj je pripalo srebro u skoku udalj kod mlađih seniorki, dok je u istoj disciplini, ali u seniorskoj konkurenciji, osvojila bronzu. Takođe, Simovićeva je osvojila bronzanu medalju i u trci na 100 metara za mlađe seniorke.
Aktuelna dvoranska prvakinja Srbije u troskoku Marija Stojadinović donela je kragujevačkom klubu još dve medalje. Ona je osvojila srebrnu medalju u troskoku kod seniorki, kao i bronzu u skoku udalj kod mlađih seniorki.
Osvojenim medaljama mogu se podičiti i atletičari Šumadije, Parka i KG Čelendža.
Miloš Pendić iz KG Čelendža osvojio je zlatnu medalju u trci na 5000 metara i bronzu na 1500 metara kod seniora. Takmičar Parka Milan Mladenović okitio se srebrom u troskoku kod seniora uz novi lični rekord (14,67), dok je Milošu Nikoliću iz Šumadije pripala bronza u trci na 4000 metara za mlađe seniore.
Miloš Pendić, osvajač zlatne medalje u trci na 5000 metara
Krajem meseca kragujevačke atletičare očekuje učešće na ekipnom prvenstvu Srbije u Novom Sadu.
Foto: Facebook AK Radnički/KG Challenge
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.