Zvanično: Ministar pravde Kosova potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično: Ministar pravde Kosova potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu

Ministar pravde Kosova u ostavci, Abeljard Tahiri je večeras potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu. On je za RTK Dukađini rekao da je očekivao takav poziv.

“Pre dve nedelje sam dobio poziv od Specijalnog suda, odnosno od Specijalnog tužilaštva u svojstvu svedoka. To je bilo očekivano, nije me iznenadilo“, kazao je on.

Rekao je da je imao intenzivnu komunikaciju sa Specijalnim sudom tokom ove godine i na osnovu nejasnoća koje su se pojavile >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u toj komunikaciji očekivao je poziv.

Ranije tokom dana RTV Dukađini je od veoma pouzdanih izvora saznao da je ministar Tahiri dobio poziv od Specijalnog suda i da će otputovati u Hag krajem oktobra.

Inače, Specijalni sud je u utorak pozvao na razgovor bivšeg poslanika DPK-a, Fadilja Beku, lekara OVK za vreme rata na Kosovu.

Pored Beke, Specijalni sud je tokom ove nedelje pozvao i dva bivša pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, Fatmira Sopija i Sejdi Veseljija.

Prema izjavama predsednika Udruženja veterana OVK, Hisni Gucatija, do sada je Specijalni sud je u svojstvu osumnjičenih i svedoka pozvao više od sto pripadnika bivše OVK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.