Zvanično: Hakerski napad iz Srbije i BiH na institucije Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2018, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanično: Hakerski napad iz Srbije i BiH na institucije Kosova

Direktor Agencije informacijskog društva na Kosovu, Kujtim Gaši objavio je danas da se dogodio hakerski napad na elektronske adrese institucija Kosova, posebno prema diplomatskim misijama.Kazao je da su napadi predupređeni i da nije bilo nikakve štete, javlja portal koha.net.

"Posebno su napadnute diplomatske misije Kosova. Napad je došao iz Srbije, Bosne i Hercegovine i jednim delom iz Makedonije. Predupređeni su svi napadi", rekao je Gaši.

Cilj napada je, po >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njemu, bio blokiranje svih elektronskih adresa institucija Kosova.

"Nije preuzeta kontrola ni jednog elektronskog sistema institucija Kosova. Za sada nema ničega zbog čega treba da budemo uznemireni. Ovo je masovni napad od strane nepoznatih osoba i uglavnom dolazi iz Srbije i Bosne i Hercegovine", kazao je Gaši.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.