Zoran Vlašković: Poražena fašistička Nemačka opet bi da  kroji granice Srbije!

Izvor: KMnovine.com, 14.Jul.2020, 09:02

Zoran Vlašković: Poražena fašistička Nemačka opet bi da kroji granice Srbije!

Zapadne zemlje pogazile i pljunule sve međunarodne dokumente, sporazume, konvencije, Povelju OUN.... i, na osnovu fašizma, uspostavile ambasadore u Prištini.


   
Ilustracija: KM Novine 2020.    
Tekst i foto: Zoran Vlašković



Da li se ikada neka zemlja odrekla svog naroda i svoje teritorije? Nije! No, to od Srbije danas traže, pre svega, zemlje Zapada, da se Srbija odrekne >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << svoje teritorije i svog naroda, Kosova i Metohije.

Traže, nakon što su te zemlje Zapada, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Amerika... gazeći ama baš sve međunarodne sporazume, dokumenta, konvecije, Povelju OUN... pravnim nasiljem i okupacijom, znači fašizmom, uspostavili svoje ambasade u Prištini.


   
NATO vojnici, nemački Kfor posmatra svoje miljenike iz UČK / Prizren 1999.    

Poražavajuće je to da je poražena u Drugom svetskom ratu, fašistička Nemačka, sada najgrlatija u težnji prekrajanja granica suverene Srbije, zemlje na strani pobednika u Drugom svetskom reatu. Ta Nemačka koja je krivac za više od 60 miliona ubijenih u Drugom svetskom ratu, sada povampiruje fašizam a trebalo bi im zabraniti da se dva naredna milenijuma ne bave nikakvom politikom znajući koliko su unazadili svet.
Druga je stvar to što Zapad od Srbije sada traži da na svojoj teritoriji bukvalno legalizuje fašizam.


   
Nemački transporter na mostu na Ibru
u podeljenooj Kosovskoj Mitrovici    
Zemlje Zapada i "ambasadori" zemalja u Prištini, pogazili Helsinški sporazum od 1. avgusta 1975. godine, pljunuli su sva načela OEBS – a, koja se zasnivaju na 10 tačaka Helsinškog sporazuma, ovde su, nepoštujući i gazeći najviši pravni dokument najveće pravne organizacije u svetu, Povelju OUN, ovde su pljujući Bečku konvenciju o diplomatiji iz 1961. godine, gazeći i pljujući Badinterovu komisiju, pljujući R – 1244 iz 1999. godine, nepoštujući i gazeći Ustav suverene države Srbije…


   
Nemački vojnik na ''Jazavcu'' za razbijanje barikada i puškomitraljezom sa bojevom municijom na barikadama u Zupču 2011.g. kod Zubinog Potoka    

Dokle god postoji Rezolucija 1244 ona brani da Kosovo postane međunarodno priznata država. Po tom dokumentu, Kosovo je protektorat, što je za nas podjednako važna odredba kao i ona da je sastavni deo Srbije.

Uz to, Rezolucija 1244 ima dve važne karakteristike – trajnost i pravnu obaveznost.

Pravnim nasiljem, silom i okupacijom su ambasadori zapadnih zemalja došli u Prištinu. I svima njima je jasno da su ovde na osnovu fašizma.


   
Nemci na Hitlerovim fašističkim bunkerima zaostalim iz Drugog svetskog rata na Jarinju na severu KiM    

Niko od ovih ambasadora do sada nije želeo da odgovori na koji su način došli u Prištinu, niti iko od njih ima bilo kakav međunarodni dokument da su ovde legalnim putem.

Helsinškim dogovorom od 1. avgusta 1975. godine je priznata nepovredivost granica nakon Drugog svetskog rata u Evropi, a 35 država potpisnica se obavezalo da će poštovati ljudska prava i temeljne slobode te da će sarađivati na ekonomskim, naučnim, humanitarnom i drugim područjima.


   
Nemački vojnik na Hitlerovom bunkeruna severu KiM, u blizini Leposavića    



Stručnjaci u svetu izražavaju ozbiljnu zabrinutost da 
prisustvo ambasadora u Prištini protivreči najdirektnije međunarodnom pravu, demokratiji i civilizaciji uopšte. Direktan nož u leđa demokratiji je da poražena fašistička Nemačka sad opet teži da kroji granice zemalja koje su kao pobednici izašli iz Drugog svetskog rata.

Povelja UN zabranjuje „pretnju ili upotrebu sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti bilo koje države“ no, u slučaju Kosova i Metohije zemlje Kvinte i druge koje su priznale Kosovo, pogazili su sve odredbe Povelje OUN, najviše pravne organizacije u svetu.

Srbija je u članstvo OUN primljena kao posebna država u AVNOJ – evskim granicama i to po američkoj izričitoj preporuci. Čak je Stejt depertment zvanično i izričito zahtevao od Srbije da ona u svom pismenom zahtevu za prijem u OUN naglasi da Ujedinjenim nacijama pristupa u AVNOJ- evskim granicama, po preporucii Banditerove komisije. I, Srbija je 1. novembra 2000 godine primljena u OUN u AVNOJ – evskim granicama.


   
Čuveni Jazavac za razbijanje barikada kod Zupča u opštini Zubin Potok.I ovaj znak uliva strah kod Srba    

Badinterova komisija je 1991. godine postavila kao osnov za osamostaljenje jugoslovenskih republika, princim avnojevskih unutrašnjih granica.
Pristigli u Prištinu kolonijalno fašistički ambasadori su ovde gazeći i sve odredbe Bečke konvencije o diplomatiji iz 1961. godine. Albanci sa Kosova i Metohije nisu članica OUN, a jednostrano su proglasili nezavisnost od dela punopravne, suverene članice OUN Srbije.


   
Mnogo toga se danas na Kosovu i Metohiji poklapa sa nekadašnjim povampirenjem fašizma u Hitlerovoj Nemačkoj    

Srbija od sveta zahteva neprikosnoveno poštovanje Ustava Republike Srbije (usvojenog 2006. god.) izdvajajući deo preambule da je ,,Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije“ i član 8. koji glasi da je ,,teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“.

Ambasadori zemalja u Prištini su danas najveći neprijatelji demokratije i najveći neprijatelji važećih međunarodnih sporazuma, dokumenata i međunarodnog prava uopšte. Svi ambasadori u Prištini su tu na osnovu fašizma.





PROČITAJTE JOŠ: 
Zoran Vlašković: Na osnovu čega su ambasadori Kvinte i drugih zemalja u Prištini? - KM Novine"Stručnjaci u svetu izražavaju ozbiljnu zabrinutost da prisustvo ambasadora u Prištini protivreči najdirektnije međunarodnom pravu, demokratiji i civilizaciji uopšte." Kad će kolonijalno fašistički ambasadori napustiti Kosovo i Metohiju? Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini: Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, ali i svi drugi, su svojim prisustvom u Prištini, pogazili Helsinški sporazum od 1.

PROČITAJTE JOŠ: 
Zoran Vlašković: Eksluzivno - Potpuna istina o albanskim terorističkim organizacijama na KiM! - KM Novine"Poduži je istorijat i zločinački bilans terorističkih napada ANA u Makedoniji, na jugu Srbije i na Kosovu" - Američki predsednik Džordž Buš je 2001. godine ''OVK'', a šef UNMIK- a na KiM Mihail Štajner je 2003. godine ANU (ONA) proglasili terorističkim organizacijama. - Kosovo bara albanskih terorista za koje ambasadori u Prištini ćute, znači podržavaju ih!

PROČITAJTE JOŠ: 
Zoran Vlašković: ''Lična karta'' Kosova i Metohije 1999 - 2016. - KM NovineOd 193 članica OUN Kosovo je priznalo 109 zemalja. Ili, od 7.030.000 sedam milijardi i trideset miliona stanovnika na planeti, Kosovo ne priznaje 6.050.000 Petnaest država koje su priznale Kosovo nemaju ni milion stanovnika? kosovo, metohija, statistika, zoran, vlaskovic, kriminal, separatisti, teroristi, zlocin, progon,


Autor: Zoran Vlašković


Dugogodišnji je novinar lista "Jedinstvo" koji se do 1999. godine štampao u Prištini. Višestruki je dobitnik nagrade matičnog lista za najboljeg novinara godine. Autor je tri knjige o Kosovu i Metohiji.

Prvi je obišao karaulu Košare posle okupacije KiM od strane NATO-a, prvi fotografisao nemačke vojnike okupatorskih snaga na bunkerima iz Drugog svetskog rata koje su takođe Nemci sagradili na severu KiM. Danas je saradnik mnogih glasila u Srbiji ali i širom sveta gde se izdaju listovi na srpskom jeziku.

Rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici.
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.