Zemlje Balkana slobodne ili delimično slobodne

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Jan.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlje Balkana slobodne ili delimično slobodne

Organizacija za promovisanje demokratije i ljudskih prava Fridom haus (Freedom House, FH) svrstala je države balkanskog regiona medju delimično slobodne i slobodne zemlje u najnovijem izveštaju o političkim pravima i slobodama. Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Slovenija su slobodne države, a Bosna i Hercegovina, Kosovo i Makedonija delimično slobodne, pokazuje izveštaj te nevladine organizacije. U Zapadnoj Evropi samo je jedna zemlja delimično slobodna a sve ostale su slobodne dok je u centralnoj i istočnoj Evropi i evroazijskom regionu 13 zemalja potpuno, devet delimično slobodno a sedam neslobodno.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Fridom haus: Srbija zemlja slobode

Izvor: Mondo, 16.Jan.2013

Srbija se nalazi među 90 država sveta koje su u 2012. godini, prema oceni ugledne američke nevladine organizacije Fridom haus, bile potpuno slobodne...U ovogodišnjem izveštaju o političkim pravima i slobodama za 2012. godinu ocenjeno je 195 zemalja, a pored 90 potpuno slobodnih, 58 su delimično...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.