Zaplenjeni lovački snajeperi iz autobusa sa KiM

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeni lovački snajeperi iz autobusa sa KiM

Preko 70 setova skupih lovačkih lampi zaplenjeno je na graničnom prelazu Horgoš.
Prilikom detaljne kontrole prtljažnog delu autobusa sa kosovskim registarskim tablicama koji saobraća na liniji Jenćeping – Lipljan, među torbama i koferima pronađene su 72 lovačka snajpera robne marke "hanter pilot" u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara, saopštila je Uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << carina.

Prekršaj je otkriven iako su prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su tom prilikom carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.
Kako se navidi u saopštenju, te lampe su popularne među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.
Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, a kako nezvanično saznajemo protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti biće pokrenut krivični postupak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AUTOBUS SA KOSOVA PUN ORUŽJA NA GRANICI SRBIJE: Naši organi videli 72 SNAJPERA, HITNO REAGOVALI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019

Putnici i vozač autobusa rekli su carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje..Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici se svakodnevno sreću sa različitim pokušajima krijumčarenja, pa je tako danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenjeno više od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.