Izvor: JUGpress.com, 14.Avg.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjene skupe lovačke lampe u kosovskom autobusu

HORGOŠ

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj carinici su danas u prepodnevnim satima na Horgošu zaplenili više od 70 setova skupih lovačkih lampi, navode u Upravi carina.

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama, kako navodi Uprava carina tzv. „Kosova“ , koji saobraća na liniji Jinkeping-Lipljan.

Prisutni putnici kao i vozač autobusa rekli su carinicima da , sem ličnog prtljaga, nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ništa za prijavljivanje.

Međutim, prilikom detaljne kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe robne marke „Hunter Pilot“ u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara, navode u Upravi carine.

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, navodi carina i dodaje ” a kako nezvanično saznajemo protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti biće pokrenut krivični postupak”.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.