Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline

Izvor: RTS, 23.Maj.2020, 17:05

Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline

U Berkovu, povratničkom selu kod Kline, zapaljena je kuća Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tvit nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i policija vrši uviđaj.
Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković potvrdio je da je Vučkoviću zapaljena kuća. Dodao je da policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrši uviđaj i da je kuća zapaljena iznutra.

"Pretpostavka je da je požar podmetnut iznutra, dim je izbijao kroz prozore koji su stradali. Istraga bi trebalo da dâ detaljnije informacije", rekao je Šarković.
Naveo je da se Vučković prošle godine vratio u Berkovo i da tokom poslednja tri meseca zbog ograničenog kretanja nije nalazio u svojoj kući. 
U Berkovu je za Srbe povratnike napravljeno tridesetak kuća, ali zbog teških uslova za život, u selu nisu svi opstali.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podmetnut požar u kući povratnika na KiM

Izvor: B92, 23.Maj.2020

U povratničkom selu Berkovo kod Kline podmetnut je požar u kući povratnika Žarka Vučkovića, objavio je danas ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić...On je na Tviteru napisao da je reč o kući koju je za porodicu Vučković prošle godine sagradilo Ministarstvo za zajednice i povratak...Jevtić...

Nastavak na B92...

Kosovsko ministarstvo: Pale kuće da bi zastrašili povratnike

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2020

Kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je da je paljenje kuće povratnika Žarka Vučkovića u selu Berkovo, u opštini Klina, očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja...Meštani tvrde da je požar podmetnut i o tome su danas obavestili policiju, koja je odmah...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.