Zaharova: Samoproglašeno Kosovo nastavlja da se pretvara u bastion terorizma

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Samoproglašeno Kosovo nastavlja da se pretvara u bastion terorizma

Samoproglašeno Kosovo nastavlja da se pretvara u bastion terorizma, gde se vraćaju borci terorističke grupe "Islamska država" sa Bliskog Istoka, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. "Primećujemo da se sama teritorija Kosova pretvara u pravi bastion terorizma", rekla je Zaharova.
#Zaharova: Konstatiruem, čto #Kosovo prodolžaet prevraщatьsя v oplot terrorizma. Iz zonы boevыh deйstviй v kraй vozvraщaюtsя igilovcы, zaverbovannыe ranee iz čisla kosovoalbancev i prošedšie sootvetstvuющuю podgotovku. Takih slučaev zafiksirovano uže okolo 250. #Serbiя #Balkanы pic.twitter.com/U7TYQzLdug
— MID Rossii  (@MID_RF) September 4, 2019 "Isilovci se vraćaju iz borbene zone u pokrajinu. Oni znaju gde da se vrate i razumeju da je to crna rupa, a onda marširaju u druge delove sveta.  Vraćaju se ti isti isilovci koji su regrutovani iz redova kosovskih Albanaca i koji su prošli odgovarajuću obuku", naglasila je Zaharova, dodajući da je već zabeleženo 250 takvih slučajeva.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.