Zaharova: Međunarodne snage za Kosovo su obavezne da ispune mandat SB UN-a i spreče nasilje nad Srbima

Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Međunarodne snage za Kosovo su obavezne da ispune mandat SB UN-a i spreče nasilje nad Srbima

Trenutna kriza na severu Kosova rezultat je dugogodišnje podrške Prištini od strane spoljnih pokrovoitelja - SAD-a i EU. Oni su dužni da utiču na ponašanje radikala, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. „Trenutna kriza na severu Kosova rezultat je dugogodišnje podrške Prištini od strane spoljnih pokrovoitelja - SAD-a i EU, što objašnjava preterane apetite kosovskih Albanaca, njihovu nepomirljivu liniju u dijalogu sa Beogradom."
Prema njenim rečima, napetost raste u severnom delu Kosova, naseljenim Srbima. “Vlasti kosovskih Albanaca pooštravaju kontrolu na administrativnoj liniji, navodeći potrebu da se spreči, po njihovom stavu, ilegalo snabdevanje robe iz Srbije, zaobilazeći 100% carine koje je nametnula Priština u novembru 2018. godine“, rekla je Zaharova. "Gde su sve strukture za ljudska prava u Evropi? Gde su ljudi koji se bave ljudskim pravima? Međunarodne snage za Kosovo su obavezne da ispune mandat Saveta bezbednosti UN i spreče nasilje nad kosovskim Srbima", rekao je Zaharova.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.