Zabranjene srpske deklaracije u radnjama na Kosovu

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjene "srpske deklaracije" u radnjama na Kosovu

Opštinski inspektori uklanjaju iz prodavnica u Mitrovici sve proizvode sa deklaracijom "Kosovo i Metohija".

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Pre nekoliko dana ministar trgovine i industrije Endrit Šalja zabranio je sve proizvode na tržištu koje se ne odnose na Kosovo kao na državu.

Opštinski inspektori u Mitrovici kontrolisali su da li su takvi proizvodi uklonjeni, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prištinska štampa, a prenosi FoNet.

Direktor Odeljenja inspekcije Hisni Ahmeti istakao je da nailaze na određenu robu koja je na Kosovo uvezena sa natpisom "Kosovo i Metohija", "Kosovo UNMIK" ili "Kosovo Rezolucija 1244".

"Danas smo došli na teren da vidimo da li su proizvodi sa ovim natpisom uklonjeni. Postupamo u skladu sa naredbom ministra Šalje, koji je naredio inspektorima da zahtevaju od dobavljača da odmah uklone sa tržišta proizvode sa oznakom 'Kosovo i Metohija', 'Kosovo UNMIK' ili 'Kosovo Rezolucija 1244' ili sa bilo kojim drugim nazivom koji je u suprotnosti sa zvaničnim nazivom Republike Kosovo", rekao je Ahmeti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da do nastavka dijaloga neće doći dok Priština ne ukine takse, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.